03|04

Heren 1: nipt verlies in geweldig duel

Was het vorige week al genieten in De Basis met de winst op Dynamo. De wedstrijd tegen Orion deed daar zeker niet voor onder. Wat een heerlijk gevecht. Helaas wisten we de tie-break niet naar ons toe te trekken, maar grote complimenten aan Paul en zijn team. Prachtavond!

Foto’s van Guillaume Kortekaas

Verslag van Vizier op Volleybal

Voor de nog steeds ongeslagen koploper Orion leek er na twee sets geen vuiltje aan de lucht. In de openingsset veranderden ze een 13-12 achterstand in een 14-19 voorsprong en sloten de set daarna met 20-25 winst af. In de tweede set was het verschil nog duidelijker. De 8-16 werd 18-23 en 21-25.

Een snelle 0-3 zege leek op handen te zijn toen de gasten uit Doetinchem een 16-12 achterstand in de derde set ombogen naar een 16-19 en 18-20 voorsprong. Daarna bewees Sliedrecht dat het in de Basis inderdaad anders kan zijn. De ploeg herpakte zich, rechtte de rug en sloeg zich met een lange serie van 16-19 achter naar een 25-20 setzege.
En daaraan gaven ze in de vierde set meteen vanaf het begin een vervolg. (10-5). Het verschil van een punt of vier à vijf bleef gedurende de set, na 16-12 en 22-17 pakte de thuisploeg via de 25-22 de vierde set en daarmee de tiebreak. Zou die stunt er dan opnieuw inzetten?

Sliedrecht Sport knokte zich in die tiebreak van 3-6 naar 6-6 en van 6-9 naar 9-10. Maar aan het eind bleek Orion toch het meeste over te hebben en besliste de beslissende set na 10-13 met 12-15 voor zich.

De totaalscore beliep 103 om 107 punten. Daarvan waren er 64 om 77 van de ploegen zelf en kwam de rest via een 30 om 39 foutenlast op de borden. De eigen score bestond uit 48 om 52 aanvallende punten, 12 om 13 blokpunten en 4 om 12 aces. De foutenlast werd o.a. gevormd door 18 om 23 foutserves en 9 om 13 aanvallende fouten. Zo te zien maakte de opslag wel een heel groot deel van de totaalscore uit. Totaal 16 aces en 41 foutserves vormden 57 van de 210 punten of wel meer dan 25%.

Bart Yark werd met 17 punten topscorer, Erik van der Schaaf kwam tot 14. Bij Orion scoorden Adam White en Jonas Jokela ieder 15 keer.

Lees hier het hele verslag op vizieropvolleybal.nl.

En hier vind je de fotoreportage van Ruud Montagne op VolleyInfo.nl.