17|10

Hoe is ‘t nu met… Bregje Brekelmans

Bregje Brekelmans speelde maar van 1996 tot en met 2004 maar liefst acht seizoenen in Sliedrecht Sport Dames 1. Hoe gaat het nu met haar?

Hoe is ‘t nu met… Bregje Brekelmans

Bregje, partner van oud-Heren 1 speler Niek Rooks, realiseerde met een fantastische spelersgroep en een dito technische staf de sprong vanuit de anonimiteit van de derde divisie naar de Eredivisie. Ze maakte de bekerfinale in Den Bosch mee en deed mee aan diverse Europese toernooien. Samen met onder andere Maarteke, Joyce, Patricia, Roos, en Liane maakt zij deel uit van een hechte vriendinnengroep die tot op de dag van vandaag nog altijd in stand wordt gehouden.

Wat doe je tegenwoordig?

“Het gaat uitstekend met mij! Ik ben moeder van twee prachtige dochters: Yfke (8) en Meeke (5). Sinds een jaar ben ik zzp’er en heb ik een eigen onderneming als freelance marketing/communicatie adviseur: Bregje@Work genaamd. Ik heb daar ongelofelijk veel lol in, iets wat ik eigenlijk al veel eerder had moeten doen.”


Welke herinneringen schieten je het eerst te binnen als je denkt aan je tijd bij Sliedrecht Sport?

“Dat is met name een hele bijzondere, hechte vriendschap die daaruit is ontstaan. Ik heb aan het spelletje volleybal altijd super veel plezier beleefd, en dat in combinatie met een hele fijne band met je medespeelsters heeft mijn tijd bij Sliedrecht Sport heel bijzonder gemaakt.”

Wat waren sportief gezien de hoogtepunten uit die tijd?
“Ik kan me nog heel goed de halve finale beker tegen AMVJ in De Stoep herinneren (maart 2001, red.) Wij wisten ons toen te kwalificeren voor de bekerfinale tegen Pollux en wij waren die avond zó super geconcentreerd, dat alles lukte en alles vanzelf leek te gaan. Daarnaast blijven natuurlijk de belevenissen in de Europese toernooien heel bijzonder, zoals Balakovo in Rusland.”

 

Wat ben je gaan doen nadat je bij Sliedrecht Sport bent gestopt ?
“Ik ben in 2004 bij Sliedrecht Sport gestopt en heb daarna nog vele jaren gespeeld bij VCN in Capelle a/d IJssel, samen met onder meer Maarteke, Joyce, en Liane. We hebben daar meerdere kampioenschappen op allerlei niveaus meegemaakt, en stonden zelfs nog op het randje van de eredivisie, maar dat ging om financiële redenen niet door. Eind vorig seizoen hebben wij besloten te stoppen en andere dingen te gaan doen zoals tennis.”

 

Heb je nog contact met ‘de meiden uit team van toen’?”
“Jazeker, omdat wij een hechte vriendengroep zijn zien wij elkaar regelmatig. Jullie hebben pas nog kunnen lezen dat wij op bezoek waren bij Patricia in Italië, die vriendschappen koester ik nog altijd.”

 

Volg je de club nog enigszins van afstand?
“Jazeker, wekelijks volgens de gebruikelijke kanalen: internet, facebook, enz. en soms worden wij ook door de club uitgenodigd om een Europese wedstrijd bij te wonen in Sliedrecht.”

Vanavond speelt Sliedrecht Sport tegen UVC Holding Graz, wat heb jij voor herinneringen aan de wedstrijden tegen een Oostenrijkse club?

“In ons geval was dat een poule ronde, die wij speelden in Innsbruck tegen TI Volley, Famagusta Cyprus en Luzern. Het was in een fraaie hal, waar een mooie achtergrond decoratie was gemaakt van een fraai Oostenrijks berglandschap, zodat het leek of wij in de bergen aan het volleyballen waren. Er waren veel supporters mee uit Nederland, ik kan me die koeienbel ook nog herinneren, waar iemand de hele dag mee liep te luiden.”


Heb je nog adviezen voor het team, dat momenteel een vol programma afwerkt?

“Zorg goed voor jezelf, neem rust op zijn tijd, maar geniet vooral van de wedstrijden die je gaat spelen. Laat Ruben je zo af en toe even masseren. Ik weet uit eigen ervaring welk fijn gevoel dat geeft.”


Terug naar nieuws overzicht


Business Club