16|10

H2: van Dordrecht-thuis tot Sliptongcup

Van El Clasico tot Euroknallers en van Fristi tot aan een hattrick aan 4-0's. Je maakt zo wat mee in zo'n weekje als zijnde Heren 2-spelers....

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat het de youngsters binnen Sliedrecht Sport (2) zijn die het moeten doen. Aangevuld met enige ervaring uiteraard. De ervaring welke als taak heeft meegekregen om de jeugd op sleeptouw te nemen. Aan veel dingen wordt wekelijks hard gewerkt, maar sommige dingen zijn nou eenmaal lastig bij te brengen. Zo ook de ervaring van een echte ‘El Clasico’. De echte volleyballiefhebber kent hem wel, maar de jeugd van tegenwoordig heeft deze nog nooit in het heetst van de strijd meegemaakt. De vraag is of dit ooit nog zal gebeuren…

De week van de waarheid zou het voorheen hebben geheten: Sliedrecht – Dordrecht. De vergelijkingen hoeven niet op tafel te komen, toch?! De verhalen kennen we nu wel. Het is als Baan/Heijting tegen… zichzelf! Vooral op zondagochtend, 09:00, als de toss gedaan moet worden. Maar laten wij nou het geluk hebben dit jaar over een Heijting te beschikken. En dat, ken uw geschiedenis, had ook zomaar last minute nog heel anders kunnen zijn. Maar op af en toe een weekendje skiën na, lijkt onze Heijting er dit seizoen echt voor ons te zijn. We kunnen op hem bouwen!

Mede dankzij Heijting, dit seizoen dus een van de ervaren rotten, verliep de week der voorbereiding wederom uitstekend!
Maandag: Heijting deelt keurig alle Euroknallers op een rij. Zoals hij dat iedere week doet. Een uitstekend begin van de week!
Dinsdag: Eindelijk weer trainen. 18:59 en 1 minuut voordat de training begint: Heijting zit keurig aan zijn banaantje in de auto, al filerijdend op weg naar de training. Het opleidingsteam van Sliedrecht mag samen met de grote mannen van het 1e meetrainen en dat onder de bezielende leiding van grote vriend Elbelix. Kan niet beter!

Woensdag: Is het al zaterdag? Nee, helaas niet! Behalve voor Rick, die wordt net wakker van zijn 2e zaterdagavond in de week!
Donderdag: Opper youngster Mart ‘Smeagol’ de Groot is jarig! Eindelijk 16! Nu mag ook hij af en toe een biertje drinken, eindelijk! ‘s avonds gewoon trainen uiteraard. Dordrecht blijkt ‘s avonds al bezig te zijn met de wedstrijd van zaterdag. “Het belooft spannend te worden”, aldus de woordvoerder van de selectie op social media. Wij kunnen niet wachten!
Vrijdag: Iedereen op tijd naar bed. Zoals het hoort. Alleen Heijting heeft nog een borrel, werk gerelateerd uiteraard.

En dan…. Eindelijk zaterdag! Het is weer matchday. We staan zelfs in de top-10 (plek 6) van Vizier Op Volley. Dat zegt meestal heel wat. “Een klassieker kan raar lopen”. Ook Albert Stek sluit aan bij de selectie van opperhoofd Vlot. Goed voor het niveau, maar ook zeker voor de hoeveelheid toeschouwers. De tribune stroomt inderdaad redelijk vol, fantastisch! Een tribune die vervolgens zal aanschouwen hoe deze wedstrijd duidelijk twee gezichten heeft. De 25-23 in set 1 en 4 laten zien dat het oprecht een wedstrijd was. De 25-17 en 25-13 in set 2 en 3 laten volledig het tegenovergestelde zien. Sliedrecht Sport is oprecht een maatje te groot. Dordrecht lijkt het al lang geaccepteerd te hebben. Ondanks de nipte overwinning in set 1 en 4 is de spanning ver te zoeken. We kunnen duidelijk stellen dat ‘El Clasico’ (al lang) niet meer bestaat. Voor iedere volleyballiefhebber is het te hopen dat dit ooit nog zal veranderen.

Feiten zijn feiten, de youngsters van Sliedrecht Sport pakken hiermee 4 uit 4 gewonnen wedstrijden, 19 uit 20 gewonnen punten en daardoor een gedeelde koppositie met de grote titelfavoriet Taurus 2. Iets om trots op te zijn.

Taart en Fristi maakte het feestje helemaal compleet. Nog even zingen voor de jarige Mart en ook zijn dag was weer goed. Opa Kroon ging vroeg naar huis, want hij moest bijkomen van een zware wedstrijd. Heijting had nog een werkafspraak later die avond, maar gelukkig waren er nog een aantal andere teamgenoten om wel het feestje wat langer mee door te vieren. De een hield het wat langer uit dan de ander, maar dat zit hem vast in de ervaring.

We kunnen bijna wel zeggen dat de komende week een terechte vrije week is. Een verdiende vrije week. Maar Sliedrecht Sport 2 zou zichzelf niet zijn als er gewoon werd doorgetraind. En hoe… komende donderdag staat de eerste editie van de Sliptongcup van het seizoen 2018-2019 op het programma! Wel verdiend door een hattrick aan 4-0 overwinningen. Sliptongcup? Ja, Sliptongcup! Voor vragen kunt u bellen of bij voorkeur via Facebook contact opnemen met Noah Aerts. Hij is inmiddels een heuse Sliptong(cup)-kenner. Mocht u interesse hebben het live bij te wonen? Komende donderdag van 19:30 tot 21:30 in sporthal de Basis. Vanaf volgende week gaat de blik weer op de competitie en leven wij toe naar Voerendaal-uit en Taurus-thuis. Twee heuse krakers. Tot later!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club