13|04

2 Aanwinsten Heren 1; afscheid Ruben

Libero Ruben van der Leeden stopt met topvolleybal. Hij was vier seizoenen te bewonderen in het blauw-witte shirt van Heren 1. Sliedrechter Joël Blokland schuift door uit Heren 2 om hem op te volgen. Jorg de Waard komt over van Taurus om het Sliedrechtse midden verder te versterken.

2 Aanwinsten Heren 1; afscheid Ruben

Foto Jorg de Waard: Frits Bleeker

“Mijn doel was ooit om in het eerste van Sliedrecht te spelen”, aldus Ruben van der Leeden. “Dat is gelukt. En dat niet alleen, we werden kampioen in de Topdivisie, speelden in de Eredivisie en stonden meerdere malen in halve finale van de Beker. Ik dank Sliedrecht Sport, de supporters, vrijwilligers, staf en (ex)-teamgenoten enorm voor deze fantastische tijd! Uiteraard blijf ik volleyballen bij Sliedrecht Sport maar dan op een lager niveau, zodat ik mij meer op mijn werk kan richten.”

Sterk ontwikkeld
Met Mart de Groot heeft Sliedrecht al een goede vervanger in huis. Hij krijgt echter concurrentie van Joël Blokland, die doorschuift vanuit Heren 2 en ook in dat team als libero zal blijven spelen. “Joël heeft zich sterk ontwikkeld”, aldus trainer-coach Paul van der Ven. “Een goeie aanvulling voor Heren 1, waar we graag kansen geven aan de Sliedrechtse jeugd.” Joël (18), die al sinds zijn zevende bij Sliedrecht Sport speelt: “De promotie naar Heren 1 is voor mij een jongensdroom die uitkomt.”

Joël Blokland (foto: Brian Cleton)

Nienke
Geheel nieuw in Sliedrechts tenue is Jorg de Waard (26). De middenaanvaller speelde afgelopen seizoen bij Taurus en kwam daarvoor uit voor Rijswijk en SSS. “Erg blij dat we Jorg erbij hebben”, licht Van der Ven zijn keuze toe. “Met zijn kwaliteiten en ervaring is hij echt een aanwinst voor ons midden.” Voor Jorg, neef van Sliedrecht Sport-coryfee Nienke de Waard, wordt de overstap mogelijk nu hij binnenkort afstudeert aan de HALO en naar regio Rotterdam verhuist. “Bij Sliedrecht Sport maak ik op sportief gebied graag een stapje omhoog. Door mijn verhuizing ontstaat er ook een goede balans tussen werk en volleybal. Ik zie komend seizoen als een mooie uitdaging.”

Met Joël en Jorg komt de teller bij Heren 1 op vijf spelers. Eerder werden Gerard Baan, Mart de Groot en Rick Julicher al vastgelegd.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club