25|05

2x Brons op Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen

Zowel Meisjes A als Jongens B van Sliedrecht Sport hebben een bronzen medaille behaald op de Nationale Gesloten Jeugdkampioenschappen 2019 in Eindhoven.

2x Brons op Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen

Tijdens dit toernooi strijden de kampioenen van de vier regionale Topklassen (het hoogste jeugdniveau in Nederland) om de nationale titels. Meisjes A en Jongens B plaatsten zich door de Topklasse in Regio Zuid te winnen. Na de poulefase won het team van Anouk de Jong, Janet de Jong, Sara van de Weg, Mila Leeuwis, Marit van der Sluijs, Katie Korporaal, Amalia Panajoti, Roos van Gastelen, Melissa Duijndam, Evi Roos, Zara Noteboom en trainer-coach Dave van Rekom de strijd om de derde plaats van Rivo Rijssen met 2-0.

Jongens B1, bestaande uit Luuk de Groot, Jari Tournier, Timon Zoutendijk, Cas Westgeest, Aron Huijser, Harm Korevaar, Joost Suijker, Youri van der Pol, Robin Bakker, Nick van der Leeden, traineer-coach Bas de Groot en assistent-coach Jelte Wietses behaalde precies hetzelfde resultaat door in de ‘kleine finale’ met 2-0 van Sudosa-Desto uit Assen te winnen.

Met het NGJK komt het indoorseizoen 2018-2019 ten einde.

 

VERSLAG JONGENS B1

Ver buiten het seizoen, maar afgelopen zaterdag stond het laatste toernooi op de kalender: de eindronde van de regiekampioenen NGJK. Vier teams die in de reguliere competitie kampioen geworden zijn en dus heel het jaar een knap staaltje volleybal hebben laten zien. Jongens B reisde naar Eindhoven om daar te strijden tegen de teams van Twente, Inter Rijswijk en Sudosa.

In de eerste wedstrijd werd gestreden tegen het team van Rijswijk, een team met meer lengte en kracht (dat komen we wel vaker tegen overigens). Jongens B startte met Youri, Cas, Harm, Luuk, Joost en Jari en wist knap te volleyballen in het begin van de set, maar nadat het gelijk op ging tot 9-9, kregen de jongens het lastig om een direct punt te scoren. De eerste set ging helaas (te dik) met 25-12 verloren. In de tweede set rechtte onze mannen de rug, Jari & Luuk verzorgde de passing steeds beter, Cas & Timon bediende hun aanvallers vlekkeloos en punt voor punt liep Sliedrecht naar een 18-15 voorsprong. Na een mooi blokkering van Harm en een prachtige verdediging van Aron werd de 2e set binnen gehaald met 25-19. Een knappe 1-1 in de eerste wedstrijd.

In de tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Sudosa Assen, een team met een aantal leuke volleyballers. Nadat de teams in het begin gelijk op gingen, namen onze mannen het heft in handen. Via knap serveerwerk van de mannen werd de eerste set dik met 25-14 binnengehaald. In de tweede set stoomden de mannen door, een paar rake klappen van Jari, snelle balletjes van Timon en Harm werd het laatste punt door Aron binnengelaten met 25-17 werd de set gewonnen.

De derde wedstrijd speelde we tegen de latere Nederlands kampioen, Twente. De jongens speelden een prima wedstrijd, Luuk haalde knap ballen van de grond, Joost kwam er in om het aanvallend gedeelte te versterken en sloeg prima balletjes binnen. Jari knalde er nog een paar binnen, Harm blokkeerde… maar uiteindelijk bleek het lengte en krachtsverschil in het voordeel van Twente uit te vallen… gevochten voor elke centimeter van het veld maar helaas toch met 2-0 verloren. Overigens was Twente een prima ploeg volleyballers, zeker geen schande om van te verliezen.

Dus restte de wedstrijd om de derde en vierde plaats tegen wederom Assen. Natuurlijk kost het tijd om na het missen van de finale je weer op te peppen, maar nadat we tot 15-15 gelijk opgingen… ging de gashendel open. Met een mooie teamprestatie wisten we de eerste set met 25-21 binnen te halen. In de tweede set kregen Robin, Nick nog speeltijd. Youri kwam zijn combineer kunsten weer laten zien en zo pakten we de laatste set met 25-12. Derde van Nederland… een prestatie om trots op te zijn mannen!!!

En zo sluiten we een mooi seizoen af… waarin we achtereenvolgens:
Kampioen eerste competitie helft
Dynamo toernooi winnaar JB
Kampioen tweede competitie helft
3e van Nederland bij NOJK
Beker winnaar regio Zuid
3e van Nederland bij NGJK

Knap mannen… een mooi rijtje en weer een aantal mooie en bijzondere medailles erbij. Maar het mooiste is dat we ons allemaal weer ontwikkeld hebben, beter zijn gaan volleyballen en eigenlijk het wachtten is op dat ene… we gaan groeien 🙂

Nog lekker 2 weekjes relaxt trainen en dan op naar een nieuw seizoen, nog beter worden… nog mooier, leuker en attractiever volleybal en bovendien… nog meer plezier 🙂

Tot volgend jaar mannen en bedankt voor het leuke seizoen!

groeten
Bas, David en Jelte


Terug naar nieuws overzicht


Business Club