26|11

2x Dynamo, 1x winst… helaas

Vandaag was het grote Dynamo-dag voor onze Eredivisieteams. Dames 1 ging op bezoek bij de Apeldoornsen, terwijl de landskampioen bij de mannen te gast was in De Basis. Helaas was het alleen de dames gegund om als overwinnaars van het veld te stappen; ook al was daar dan een tie-break voor nodig. Heren 1 kreeg thuis met 0-3 klop.

2x Dynamo, 1x winst… helaas

Foto’s: Hans van Wijngaarden

Aan Sliedrechtse zijde kampt Rick met knieproblemen. In zijn plaats was Jelle van Rekom ingevlogen uit Heren 2, alwaar hij teamgenoot Mats Kruiswijk trof, die als 12e man was toegevoegd.

Beiden waren dus present in De Basis maar startten logischerwijs niet in de basis. Daan, Marius, Mart, Luuk, Youri, Jesper en Raygid deden dat wel en deden dat zeker niet onverdienstelijk in die eerste set. Na acht punten prijkte er zelfs een voorsprong op het scoreboard (5-3) in de goed gevulde sporthal. Die was bij de eerste time-out van de wedstrijd alweer verdampt (5-7).

Het was duidelijk dat coach Martijn zijn mannen had ingeprent om met maximaal risico te serveren. Helaas pakte dat in die eerste set vaak verkeerd uit. Op 11-16 pakte Sliedrecht de tweede time-out. Met Mats voor Youri veerde het team weer wat op. Een prachtig blokpunt van de oude-Dynamoër (zeven seizoenen Dynamo H1, waarvan één bekroond met een landskampioenschap) en twee fraaie servicebeurten brachten 20-21 aan score.

Ook voor ‘spel’ Daan was het een weerzien met zijn oud-ploeggenoten. Hij werd vorig jaar landskampioen met de rood-gelen. Zowel Daan als Mats speelden overigens een puike wedstrijd tegen hun oude strijdmakkers.

Ondanks dat coach Martijn (wederom ondersteund door Egbert op ‘t Hof) zijn trukendoos wijd opendeed (Jelle als vervanger van Jesper om te serveren en Hugo voor Daan om te blokkeren), ging de set verloren: 22-25.

In set 2 kwam de beginopstelling uit set 1 weer in het veld, namens Sliedrecht. De spanning was echter een stuk minder omdat Apeldoorn vanaf het begin de overhand had. 3-6 werd 6-13. Hugo kwam voor Marius, Mats wederom voor Youri en Dynamo-coach Strikwerda kreeg geel (erg grappig, speaker Steven van Mourik: ‘ik heb die bon gepakt’ van René Froger), maar het voorkwam allemaal niet dat Dynamo ook deze set won, ondanks een inhaalraceje aan het eind van blauw-wit: 18-25.

In de derde doorloop bleven Marius en Youri aan de kant, met Hugo en Mats als vervangers. De set begon veelbelovend voor de thuisploeg: 4-1, die Strikwerda noopte tot een time-out. Op 11-7 deed hij dat nog een keer, waarna z’n ingreep effect begon te krijgen. Op 11-10 was het dan ook Martijn die op de time-out knop drukte. Helaas was zijn ingreep minder succesvol en kwam Dynamo er overheen en liet niet meer los: 13-16, 17-23 en uiteindelijk 0-3. Jammerrrrrrrr….

Uithuilen en op naar de volgende pot; en dat is een pikante… We ontvangen woensdag het SSS van Paul en Manix, dat na een geweldige 3-0 overwinning vanavond tegen Orion de koploperspositie nog steeds stevig in handen heeft. Zorg dat je het niet mist… 30 november vanaf 19:30 uur.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club