09|04

3 Nationale titels bij Jeugdkampioenschappen

Van de acht Sliedrechtse selecties die gisteren aan de finalerondes van het Volleybaldirect Open, oftewel de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen verschenen, wisten er vijf tot de daadwerkelijke finales om de titels door te dringen. Drie daarvan eindigden met de NK-titels: Jongens D en A+ en meiden A+. Daar zijn we bijzonder trots op! Van harte gefeliciteerd.

Ook op deze pagina: het verslag van de finaledag van Jongens D...

3 Nationale titels bij Jeugdkampioenschappen

Foto’s MA+ en JA+: Brian Cleton

JD: Nederlands kampioen

Overall was het natuurlijk een bijzondere prestatie dat van de tien categorieën waarin gespeeld werd, er in de helft een Sliedrechts team in de finale om de landstitels meespeelde. Het onderstreept nog maar eens de kwaliteit van onze jeugdopleiding.

JD en MD: goud en zilver in Middelbeers

Naast de Nationale titels voor JD, JA+ en MA+, was er zilver voor Jongens A en Meisjes D. Meiden B, Jongens C en Meiden A wisten helaas de poulefase niet te overleven.

Hier vind je alle uitslagen van de finaleronden.

Verslag Jongens D onder de foto’s.

Meiden A+: Nederlands kampioen, in de finale tegen Sudosa-Desto (2-0)
Ook Jongens A+ wist in Tilburg Nederlands kampioen te worden. In de finale werd gewonnen van Inter Rijswijk (2-0)
Jongens A pakte het zilver in Panningen

 

Verslag Jongens D
Zaterdag 8 april, de leukste volleybalde van het jaar, de eindronde van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen. De jongens en meiden van Sliedrecht leefde er al heel het seizoen naar toe, die dag moest het gaan gebeuren. Superleuk om je krachten te meten met leeftijdsgenoten, genieten van een dag jeugdvolleybal… dat zou je toch niet willen missen.
Ons superteam bestaat uit de volgende toppers:
Al om 8:00 vertrekken bij de Basis om dan 9:45 te starten tegen Forza Hoogland. Fris en in topvorm startte de mannen de wedstrijd en wisten in de eerste set met goed serveren Forza het zo lastig te maken dat de eerste set met 25-9 werd gewonnen. De tweede set ging in het begin gelijk op, beetje concentratieverlies maar Thijssie Sprongknaller gooide er nog een paar goeie sprongservices in en Blokkie Matsie blokkeerde menig balletje van de tegenstander. Ole en Joas kwamen het team versterken in deze set en met leuk volleybal werd toch ook de tweede set vrij gemakkelijk gewonnen met 25-19, een goed begin is het halve werk zullen we dan maar zeggen.
In de tweede wedstrijd speelden we tegen Sudosa Assen, een team met allemaal handige mannetjes, misschien niet al te groot maar dat komt vanzelf wel, het volleyballen zag er prima uit. In de eerste set ging onze mannen fel van start en met mooi volleybal en goed blokkeerwerk had Sudosa geen antwoord op onzen mannen, de eerste set werd gewonnen met 25-19. In de tweede set werd opnieuw prima gevolleybald, Thijs IkPakAlles en Boem Boem Kwintijn waren helemaal los en sloegen de gaten in de vloer bij de tegenstander, er was geen houden aan ook de tweede set werd gewonnen met 25-16. In de derde set hebben we lekker doorgevolleybal en kwamen Babbeltje Joas en Chippie Ole het team versterken, met super goed volleybal en een taaie tegenstander speelde we 1-1 maar eerste in de poule dat was het belangrijkste. Coaches Martijn en Bas keken tevreden naar het spel van de mannen en zetten de mannen op scherp .. nu ging het echt beginnen.
In de kruisfinale kwam de tegenstander uit Haarlem, Spaarnestad. In de tussenronde hadden we al tegen dit team gespeeld en wisten we wat we moesten doen. Met prima samenspel, goed passwerk en speeltijd voor iedereen werden de mannen van Spaarnestad aan de kant gezet. De CMV jongens van Sliedrecht kwamen geen moment in de problemen en wonnen de twee sets met 25-17 en 25-17. Nog 1 wedstrijd te gaan,de tegenstander was inmiddels bekend nl Sudosa uit Assen, het team wat we in de poule al tegengekomen waren. Wel een enorme topdag bij het CMV volley bal want inmiddels hadden ook de meiden van Sliedrecht de finale bereikt. Supermooi om 2 leuke en goed volleyballende teams in de finale van het NOJK te zien, dat beloofd wat voor de toekomst!!!
In de peptalk voor de finale probeerden Martijn en Bas de jongens op scherp te zetten en om 18:00 startte de finale. In de eerste set lukte werkelijk alles bij Sliedrecht Sport. Serverend werd de tegenstander zo onder druk gezet dat deze al moeite had met de pass en vervolgens konden we alle ballen oplepelen en naar binnen slaan. De beste wedstrijd in de finale spelen is eigenlijk wat je wil op zo’n toernooi… de eerste set werd met maar liefst 25-7 gewonnen. De tweede set bij de les blijven en zo door blijven volleyballen. Maar de mannen waren helemaal los en gaven Sudosa geen schijn van kans. Ook de tweede set werd supergoed binnengehaald met 25-18.
Nederlands Kampioen… klasse gedaan mannen, wij hebben van jullie genoten!
Trotse coaches Martijn en Bas
Hier vind je de uitgebreide fotoreportage die Rob Stout heeft gemaak van de finaledag voor MD en JD.
Ook de meiden van Sliedrecht Sport speelden de finale, vochten als tijgers maar moesten net het onderspit delven tegen ook een goed Sneek. Maar de meiden hebben supergoed volleybal laten zien, stonden terecht in de finale en mogen supertrots zijn op de tweede plek. Samen vormen de jongens en meiden de misteams C1 en C2 binnen Sliedrecht Sport. Supergaaf dat beide teams het zo supergoed gedaan hebben. Als trainers (David, Martijn, Rob en Bas) zijn we in ieder geval trots op alle spelers en speelsters.
Hier vind je het videoverslag dat Namalee Donker maakte van de finaledag voor MD.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club