09|04

D1 boekt goede overwinning op weg naar Bekerfinale

Gisteren stond de een-na-laatste spelronde in de Kampioenspoules op het programma. De mannen konden weinig potten breken in Doetinchems verloren met 3-0. In De Basis rolde Dames 1 heel netjes Apollo 8 op: 3-1. Een opsteker richting de Bekerfinale van morgen.

Verslagen: Vizier op Volleybal. Foto’s: Guillaume Kortekaas.

Dames 1
Sliedrecht Sport en Apollo 8, die beide geen Top-2 plaats kunnen halen, speelden tegen elkaar. Het werd een 3-1 zege voor Sliedrecht Sport, dat met Iris Vos haar topscorer had met 19 punten. De setstanden waren 25-18, 25-19, 22-25 en 25-21.

De eerste set was snel bekeken na de 12-3 en 19-10 tussenstanden.  Sliedrecht Sport maakte in de tweede set van 8-11 achter een 14-11 en 20-13 voorsprong waarna ze de winst niet meer uit handen gaven.

Apollo 8 draaide de rollen in de derde set om, met 3-8, 7-13 en 12-18 koersten ze op ruime setwinst af. Even leek het of de thuisploeg nog wat kon terugdoen (17-20, 21-23), maar dat was ijdele hoop voor de fans van Sliedrecht. In de vierde set maakte Sliedrecht de winst perfect. Na 20-20 liepen ze uit naar 24-20 en sloten met 25-21 af.

Zoals gezegd werd Iris Vos met 19 punten topscorer, Evie van Kerkvoorde maakte er 14 voor Sliedrecht. Bij Apollo 8 scoorde Carlijn Koebrugge de meeste punten, totaal 11. Sliedrecht maakte met de aanvallende scores het verschil.

Heren 1
Orion ging voor de volle buit tegen rode lantaarndrager Sliedrecht Sport, om zo maximaal van het verlies van een van de concurrenten in Groningen te profiteren. En slaagde met glans. Via de setstanden 25-12, 25-15 en 25-14.

Active Living Orion mag volgende week nog met 2-3 verliezen om in bezit te blijven van het ticket voor de play-off finale. De ploeg uit Doetinchem ondervond maar weinig weerstand van Sliedrecht. Via 13-4 en 19-7 werd de eerste set in vlot tempo binnengehaald. In de tweede set eenzelfde beeld (11-4, 19-9) en in de derde set was het al niet anders toen er al snel 12-5 en 20-10 op het scorebord stond. Topscorer werd Edson Felicissimo (14 punten). Orion werd door deze zege de nieuwe koploper op basis van een beter setgemiddelde.