07|04

5 speelsters Sliedrecht op long lists Oranje

Vanavond zijn de longlists voor de Oranje vrouwen en voor de Jong Oranje vrouwen bekendgemaakt. Kirsten Knip en Fleur Savelkoel staan op de longlist van het Oranje van bondscoach Avital Selinger. Bij Jong Oranje hebben Jolijn de Haan, Dagmar Mourits (D2) en Mirte van der Sluijs (D2) de voorlopige selectie gehaald. Allen zeer gefeliciteerd!

5 speelsters Sliedrecht op long lists Oranje

Kirsten Knip en Fleur Savelkoel (foto: Pim Waslander)

De volleybalsters van Oranje speelden door de coronapandemie geen enkele interland in de zomer van 2020. Dit jaar mag Nederland echter weer volop in actie komen. Te beginnen in de Volleyball Nations League (VNL), die op 25 mei start. Normaal wordt er in de VNL vijf weken op rij intercontinentaal gespeeld, maar die formule is in coronatijd niet haalbaar, gezien de vele reisbewegingen van de deelnemende teams.

De FIVB organiseert daarom de complete Volleyball Nations League, inclusief finaleronde, op één locatie: Rimini. In de Italiaanse badplaats wordt een bubble gecreëerd waar de beste zestien vrouwenteams ter wereld een maand lang tegen elkaar strijden om de winst.

Nederland mag een delegatie van maximaal 20 speelsters (van de nu 28 geselecteerde speelsters) afvaardigen naar Rimini. Speelsters mogen eerder het toernooi verlaten, maar er kunnen geen nieuwe speelsters vanuit Nederland worden ingevlogen.

Na de lange Volleyball Nations League volgt een periode van rust voordat de voorbereiding op het Europees Kampioenschap begint, dat van 15 augustus tot en met 6 september in Servië, Bulgarije, Kroatië en Roemenië wordt gespeeld.

Op de long list staan ook nog de oud-Sliedrecht Sport speelsters Sarah van Aalen, Demi Korevaar, Tessa Polder en Florien Reesink.

Jong Oranje
Jong Oranje, dat bestaat uit de beste volleybalsters van Nederland onder de 20 jaar, speelt in juli het WK U20 in het Rotterdamse Topsportcentrum. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het WK U20 in Nederland zal plaatsvinden. Nederland organiseert dit toernooi samen met België (Kortrijk).

Via deze link kun je op Volleybal.nl de twee volledige long lists bekijken.

Mirte van der Sluijs (foto: Pim Waslander)

Dagmar Mourits (foto: Pim Waslander)

Jolijn de Haan (foto: Pim Waslander)


Terug naar nieuws overzicht


Business Club