16|04

6 jeugdselecties door naar finaleronde NK

In de tien categorieën van de halve finales om de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen, traden vandaag negen teams aan. Zes daarvan wisten zich naar de finaleronde op 21 mei te knokken. Mooie prestatie. Felicitatie aan de finaleteams!

6 jeugdselecties door naar finaleronde NK

MA+ en MC in Wijk bij Duurstede

Jongens D

De verdeling tussen de jongens en de meiden is gelijk. Bij de laatstgenoemden zijn de A+, B en D-selecties door. Bij de jongens gaat het om A+, A en D. Op naar 21 mei. Dan zijn de finales! Deze worden in het Zuiden des Lands afgewerkt: Meijel, Gennep, Panningen en Valkenswaard.

SV Dynamo uit Apeldoorn en Sudosa-Desto uit Assen waren overigens de meest succesvolle halve finalisten. Zij melden zich met acht teams voor de finaleronde. Dros-Alterno uit Apeldoorn en wij komen daar direct achter met  zes finaleplaatsen, gevolgd door Prima Donna Kaas uit Huizen met vijf geplaatste teams.

Meiden D

Jongens B, meiden A en C redden het helaas niet. MC moest pas in de tie-break van de kruisfinale het hoofd buigen. Toch erg jammer.

 

Verslag van Finn van de halve finale-ronde Jongens D

Gelukkig was de halve finale lekker dichtbij in Dordrecht. Toen we er aankwamen zag het er al leuk uit, we hadden er veel zin in! Helaas kon Thijs de Boer niet meedoen, omdat hij zijn vinger had gebroken.

De eerste wedstrijd ging heel goed: meteen 2-0 gewonnen. We waren er dan ook heel blij mee. Alles ging eigenlijk best heel goed; het passen, het setten en het er slim overheen spelen. De meeste punten die we tegen hadden waren meestal fouten van ons zelf. De tweede wedstrijd ook  2-0 gewonnen, het was niet heel moeilijk we wonnen best ruim. En de meisjes cmv waren ons hard aan het aanmoedigen.

De laatste wedstrijd begonnen we ook heel goed, eerste set was snel binnen. Alleen ging daarna de concentratie wat weg dus ging de tweede set wat minder van start. Toen stonden we 6-1 achter door onze eigen fouten, maar door onze goede coaches Bas en Martijn ging het daarna weer beter. En wonnen we ook deze wedstrijd met 2-0. Overal was het een hele leuke dag en gaan we op naar de finale! En we hopen natuurlijk dat Bas weer met ons meegaat 😉


Terug naar nieuws overzicht


Business Club