07|05

7e Landskampioenschap is binnen. Triple in the pocket

In De Veste in Borne heeft Dames 1 haar zevende landstitel veroverd. Het team van Vera Koenen won in een spannende pot van Apollo 8 met 1-3. Wat een absoluut, heerlijk, geweldige prestatie! Dikke felicitaties aan team, staf en de hele vereniging.

7e Landskampioenschap is binnen. Triple in the pocket

Foto’s: Pim Waslander

Na de 3-0 thuisoverwinning dinsdag kon het vandaag dé dag worden in Borne. En dat werd het! De eerste set verdween dankzij een behoorlijk portie servicedruk zelfs uiterst soepel in de Sliedrechtse tas: 14-25.

De tweede set was een stuk spannender. Apollo kwam zelfs met 22-17 voor, waarna een 1-1 in de lijn der verwachting leek te liggen. Vera wisselde echter Vera en Rochelle voor Eline en Kirsten en Carlijn kwam aan serve. Acht punten later kleurde ook deze set blauw-wit: 22-25. Powerrrrrrrrr!

Een behoorlijke mentale dreun voor de Bornesen, zou je denken, maar die rechtten de rug in set 3. Tot 17 ging het gelijk op, waarna de thuisploeg een sprintje trok. 21-17 werd 25-21 en dat betekende 1-2.

Set 4 werd ongemeen spannend. Op 8-9 kwam Jolijn aan serve, die met drie aces en een smash de stand naar 8-14 wist te trekken. De comfortabele voorsprong was bij de big points echter volledig verdwenen. Tock trok Sliedrecht aan het langste eind, mede met behulp van wederom een sterke serviceserie van Jolijn: 21-25: LANDSKAMPIOEN 2022.

Een pracht overwinning en dito afscheid, mét de triple, voor Vera, Mark, Carlijn, Rochelle, Kirsten, Jolijn, Denise en Christie.

Op naar het Bankie voor het Kampioensfeest. Vanaf 20:00 gaan de DJ en de tap los. Wees welkom!

En op zaterdag 14 mei vanaf 20:00 uur is de officiële huldiging in het Bankie. Dan nemen we ook afscheid van de weggaanders. Zorg dat je het niet mist!

 

Uit het verslag van Arco Bomgaars op Ad.nl

Volleybalsters Sliedrecht Sport nemen met zevende landstitel afscheid van gouden generatie

Sliedrecht Sport heeft de zevende landstitel in de clubgeschiedenis binnen. Na de 3-0 zege van afgelopen dinsdag in De Basis kon de champagne zaterdagmiddag ontkurkt worden na een 3-1 overwinning in Borne op Apollo 8 dat ook vorig jaar het hoofd in de finalereeks moest buigen.

Het succesvolle afscheid van een gouden generatie in Sliedrecht is daarmee een feit. Na het zomerreces zijn Carlijn Ghijssen-Jans, Rochelle Wopereis, Jolijn de Haan, Denise de Kant, Christie Wolt en Kirsten Wessels niet meer te zien in De Basis. Ook trainer Vera Koenen en assistent Mark Roper verlaten het succesteam, dat de afgelopen jaren de prezen aaneenreeg en dit jaar al de Supercup (ten koste van Apollo 8) en de beker (tegen Utrecht) oogstte.

Ziekte
Vanaf het eerste punt stond de regerend titelhouder in sporthal De Veste ‘aan’. Sliedrecht Sport, waar libero Emma Rekar in de basis was teruggekeerd nadat zij het eerste duel vanwege ziekte had moeten missen, lanceerde zichzelf via een snelle 3-0 en 10-4 voorsprong.

De bezoekers – gesteund door een grote blauw-witte aanhang – speelden nagenoeg foutloos, met veel servicedruk, rally- en blokkeerkracht en oplossend vermogen. Jolijn de Haan gleed zelfs dwars door de boarding heen om een bal te halen, waardoor het punt bij Sliedrecht Sport belandde. En af en toe kneep de arbitrage een oogje toe, zoals bij een aanvalsbal van Christie Wolt die ver uitging maar waarbij een ‘onzichtbare’ Overijsselse touché was geconstateerd.

Superieur
Het eenrichtingsverkeer leidde naar een superieur einde. Diagonaal Vera Mulder, die een ijzersterke eerste set neerzette, liet een tweede ace uit haar hand vertrekken en twee punten later was de eerste set een feit: 14-25.

In set twee kantelde het wedstrijdbeeld nadrukkelijk. Apollo 8 schroefde de servicedruk op en het aantal fouten terug. Bij 14-11 moest Vera Koenen haar eerste time-out nemen. Het blok van de thuisploeg bleek ook veel beter ingesteld, zo moest Jolijn de Haan enkele keren ondervinden. De wissel om met Eline de Haan en Kirsten Wessels nieuw bloed te brengen, sorteerde ook niet het gewenste effect want Apollo 8 naderde bij 22-17 setwinst. Drie blokpunten in succes brachten Sliedrecht Sport echter helemaal terug, waarna de kansen bij 22-23 waren gekeerd en twee punten later een Alblasserwaardse vreugde-uitbarsting de knappe setwinst begeleidde: 22-25.

Morele dreun
Na vijf gewonnen Sliedrechtse sets op rij, inclusief een recente morele dreun, knakte het verzet van Apollo 8 niet. In een spannende derde rondgang maakte de thuisploeg vanaf 17-17 het verschil (21-17) om een kleine Alblasserwaardse remonte in de kiem te smoren: 25-21.

Van een definitieve kentering kwam het daarmee echter niet. Sliedrecht Sport, waar Kirsten Wessels op de diagonaalpositie bleef staan, hamerde erop los vanachter de servicelijn met een ace van Christie Wolt en drie winnende services op rij van Jolijn de Haan die leidden naar een 8-14 stand. Bij 15-16 had Apollo 8 echter het gat weer bijna gedicht. De kansen keerden na 21-20 in Sliedrechts voordeel, waarbij de laatste klap voor een enorme ontlading zorgde: 21-25.

Lees hier het hele verslag op ad.nl.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club