19|12

Albert Stek blikt terug op het duel tegen VIVES

Ein-de-lijk een échte wedstrijd met strijd, passie, vuur én een tegenstander die ook druk kan en wil zetten! Dat is het gevoel wat na de 3-1 overwinning op VIVES overheerste.

De selectie zag er deze week wat anders uit dan voorgaande weken. Luuk van der Leeden heeft nog steeds last van zijn schouder en sparen we tot het nieuwe jaar en Wessel Anker had een pijntje in zijn kuit en kreeg een wedstrijd rust. Ook Mats Kruiswijk moesten we missen, die was met het vlaggenschip mee naar de belangrijke wedstrijd tegen VoCASA. Gelukkig hebben we een brede herenlijn waardoor Ruben Paulus, Cas Westgeest en Aron Huijser aan konden sluiten uit de talentenselectie van Heren 3.

Trainer/coaches Egbert op ’t Hof en Martijn van der Valk begonnen de wedstrijd met Jelle van Rekom op de spelverdeling, Gerard Baan op de diagonaal, Ian de Bus en Michael van Leeuwe op de middenpositie, Joel Blokland op de libero en Jasper Bouter en Albert Stek op de p/l.

Vanaf punt 1 zat het vuur in de wedstrijd en wisten we wat ons te doen stond. Tot de 20 hadden wij continu 3 á 4 punten voorsprong, maar VIVES wist puntje voor puntje terug te komen. Mede daarom werd het aan het einde van set 1 toch nog spannend. Gelukkig stond de passlijn onder leiding van Joël Blokland als een huis en werden de snoeiharde sprongservices van Sjoerd Hoogendoorn opgeraapt of dat het simpele rollertjes waren. Met een feilloos killblock mocht Jasper Bouter de eerste set beslissen.

In set 2 pakte niet wij, maar VIVES enkele punten voorsprong. En dat is wat we bedoelen met een tegenstander die wel druk kan leveren. De mannen uit IJsselstein hielden de druk op de ketel en zorgde ervoor dat wij deze set geen voorsprong konden pakken. Met een 25-20 voor VIVES stond het 1-1 in sets in sporthal De Basis.

In set 3 en 4 ging de blauw met witte trein weer op volle snelheid. Spelverdeler Jelle van Rekom zijn voetenwerk was weer als vanouds, Jasper Bouter combineerde de harde indoorklappen met de slimmigheid van het zand en Michael van Leeuwe had de hoogvliegende middenman van VIVES letterlijk en figuurlijk in zijn broekzak. Tel daar nog een niet te missen killblock bij op van de oudste speler aan de kant van Sliedrecht Sport en de 3-1 overwinning was een feit.

Mooi om te benoemen dat ook Aron Huijser deze wedstrijd wederom zeer verdienstelijk speeltijd kreeg en Cas Westgeest zijn debuut mocht en kon maken. Belangrijke wedstrijd of niet, bij Sliedrecht Sport investeren wij dubbel en dwars in de toekomst. Last but not least, complimenten aan de mannen van VIVES. Sportief, ambitieus en een zeer welkome verrijking van de Topdivisie.

Aanstaande donderdagavond staat voor ons de beker op het programma. Zo net voor Kerst mogen wij afreizen naar Kampen. Om 20.30 uur breekt de laatste wedstrijd van deze feestmaand los. Ondanks de afstand en de doordeweekse dag is het goed om te melden dat wij meer dan compleet zijn. Jong, oud, talent en vedette… iedereen staat op scherp en kan niet wachten om in Kampen het veld te betreden!