17|04

Albert Stek blikt terug op wedstrijd, seizoen en afscheid

Dit was ‘m dan. Niet alleen het seizoen 22/23, ook de volleybalcarrière van clubicoon en all time captain Michael van Leeuwe zit erop. In de laatste wedstrijd tegen de veelal bekende gezichten van Zaanstad werd met 3-1 gewonnen en kreeg Michael het dikverdiende afscheid dat hem toekomt.

Albert Stek blikt terug op wedstrijd, seizoen en afscheid

Foto’s: Brian Cleton

Laten we heel even inzoomen op de wedstrijd. De eerste set winnen wij gemakkelijk met 25-15 en set twee komt onze kant op met 25-21. In set drie krijgt ‘Mike’ zijn publiekswissel, maar weet Zaanstad het setje toch nog voor onze neus weg te snoepen. In de vierde set viel het met 25-22 weer gewoon onze kant op en dus komt er uiteindelijk 3-1 op het scorebord te staan.

Het was voor ons een bijzonder seizoen. Niet alleen door het afscheid van onze vriend en teamgenoot Mike, maar ook door het behalen van de tweede en niet de eerste plek. De gehele Topdivisie is door de ‘Coronaregeling’ van promoveren en degraderen al sowieso twee seizoenen een Mickey Mouse competitie. En als je dan, zoals wij dit seizoen, in de twee potjes tegen de mede titelkandidaat niet als winnaar uit de bus komt dan weet je dat de titel in kalenderjaar 2023 in Tilburg blijft. En eerlijk is eerlijk, zij verdienen ‘m ook. Ook complimenten aan Vives die ervoor zorgde dat het seizoen (naast de beker en de wedstrijden tegen Tilburg) nog twee volleybalrijke potjes kende.

Maar, wij kijken ook graag vooruit. Laten we ten eerste hopen dat teams als VCN en Taurus zo goed als compleet blijven en ze lekker samen met Tilburg, Vives en ons mee gaan strijden om de bovenste plekken in de competitie.

Wat betreft het team voor volgend seizoen, wij zijn al langere tijd compleet. Michael van Leeuwe zien we (helaas) niet meer terug. Wel maken er volgend seizoen enkele nieuwe jonge koppies deel uit van de selectie. Twee stuks komen uit de eigen gelederen en twee talenten halen we van buitenaf. Wie het zijn mag ik van de perschef van Sliedrecht Sport helaas nog niet bekend maken. Het persbericht volgt nog…

Geniet van de zomer en tot een volgend blauw-met-wit seizoen.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club