11|06

‘All Stars’-selectie Heren 4 gereedHet kampioensteam van Heren 6 (2019/2020) is gepromoveerd naar de 3e Divisie. Naast de promotie naar de hoogste regionale competitie, is er ook de promotie binnen de vereniging: wij worden Heren 4, het nieuwe vlaggenschip van het breedtevolleybal van Sliedrecht Sport!

‘All Stars’-selectie Heren 4 gereedDeze prachtige prestatie is gerealiseerd door een aantal Sliedrechtse helden van weleer. Dat deze slopende competitie zijn tol zou eisen hadden wij wel verwacht. Helaas wordt het succes voor sommigen ook wel eens te veel. Enkele sterkhouders nemen afscheid, waar we uiteraard om treuren. Maar ook deze helden zijn we super dankbaar voor het afgelopen jaar! Eric de Ruiter (je weet wel, die van die vissies), Jeffrey van Mourik (je weet wel, die van die veters), Arjan van der Leeden (je weet wel, die met die fluit), Konrad van Wijngaarden (je weet wel, die met die lange haren) ‘blijven’ in hun Heren 6 en in de promotieklasse. Zij voegen zich bij het huidige Heren 4. Edwin Vendeville (je weet wel, die ene met 6 vrouwen in huis) besluit het volleyballen even te laten voor wat het is. Michiel Bakker gaat zich helaas opnieuw volledig richten op het herstel van zijn knie. Mannen, dank voor het super jaar en veel succes komend seizoen!

Het concept voor het gezamenlijke teamweekend voor Heren 4 en 6 ligt klaar, zodat we stiekem het kampioensfeest alsnog kunnen vieren. Gelukkig is deze prachtige prestatie niet onopgemerkt gebleven en waren de aanmeldingen voor het nieuwe seizoen niet om aan te slepen. Net als bij Boer zoekt vrouw hebben uw mannen van 6 alle aanmeldingen zorgvuldig afgewogen en naast elkaar gelegd. Na lang beraad, selectietrainingen via Zoom en de nodige steekpenningen konden wij al vlug nieuwe namen presenteren. Maar niet zonder de blijvende helden te benoemen.

De twee spelverdelers zijn gebleven. En hoe! Richard Boogaard is fitter dan ooit en mag steeds vaker weg van huis. Helaas is dat meer om zijn dochter te trainen, maar toch: Het begin is er! Zijn concurrent Tim Oskam heeft van de kampioenspremie een nieuw huis gekocht en zal ongetwijfeld 15 kilo lichter aan de start van het seizoen verschijnen. Patricia zal het to-do-lijstje vast al klaar hebben voor die zes weken zomervakantie die eraan komt! Saillant detail: Beide spelverdelers hebben weleens last van hun rug, normaliter iets waar hun aanvallers over klagen… Iets om te onderzoeken komend seizoen!

Dan de middenas: Gert-Jan Toonen, ook al zo’n vakantieganger, zal na twee maanden thuis zitten vast fitter dan fit verschijnen. Het is te hopen dat hij niet de sporthal voorbij loopt, hij is inmiddels meer gewend aan het lopen van halve marathons dan aan het dichtlopen van een blokkering. Jelte Wietses, zijn jonge evenknie, zegt dat hij reeds 26 marathons heeft uitgelopen en op trainingskamp geweest is met Haile Gebreselassi. Nu zijn wij er na een jaar wel achter, dat we niet alles moeten geloven van Jelte als hij begint met: “Ik weet me nog te herinneren….”

Ook de rechterflank is intact gebleven. Ook in 2020/2021 zal Dr. Groeneveld zijn inwendige onderzoeken oefenen bij zijn volleybalvrienden. Ook al een nieuw huis, maar niet ver genoeg om zijn lidmaatschap te ontbinden. Dan de passlijn. Inmiddels heeft hij het postuur van een driemanspass, maar de enige overgebleven passer is Roy Kroon. Tegenwoordig meer spelersmakelaar dan speler en vaker trainer dan trainend. Zijn knie is na een korte hardloopflirt al een jaar kapot, maar is vastbesloten in september weer up and (not) running te zijn. Wie Roy Kroon zegt, zegt Eric van Heteren. De founding father van dit team is in zijn nopjes en plakt er weer een jaar aan vast.

Op de transfermarkt waren het roerige tijden voor de All Stars. Een veelgebruikte tactiek bij echte opleidingsteams is het mee laten trainen van potentieel nieuwe teamgenoten. Ook bij ons team heeft dit effect gehad. Eric van der Sluis, (je weet wel die van Next Volley), trainde een paar keer mee, kwam, zag en kwam over. Fijne vent, die denkt dat iedereen kan passen en lopen. Lopen kan hij wel, onze triatleet, maar passen? Komt dat zien!

Wie wel kan passen is een andere meetrainer: Ruurd Boehlee. Althans, wel met een broek aan. Ruurd heeft wel eens een wedstrijd op het centercourt van Heren 1 het idee gehad dat hij in zijn blote kont aan het passen was. De vraag die hierbij hoort: Waarmee belegde Johan Oosting zijn pannenkoek? Vraag Ruurd voor het antwoord. Moeder Mieke zal verguld zijn. Ruurd wordt bij de All Stars herenigd met zijn broer en tevens valse stiefzuster: Ward Boehlee. Wilde eigenlijk komen om meer over Action Types te leren, maar besloot na een paar tikken op zijn hoofd dat hij beter competitie kon gaan spelen.

Wie ook aansluit bij het ensemble is Roel Hokken. Feitelijk de enige speler van Heren 4 die in Heren 4 blijft. Als voormalig Duracell-konijn (hij gebruikt inmiddels geen batterijen meer, maar zonnepanelen) is het prettig dat er een nieuw vaatje energie wordt toegevoegd aan de selectie. Als je Hokken hebt, moet je ze ook vullen. Vandaar dat ook het duo Vis en Valk de sprong wagen. Jan Willem de Visser is over zijn midlife crisis heen en verlaat de jonge honden van 5. We zijn nog een beetje bang voor zijn ‘voorseizoen’. Tegenwoordig gaat hij er met de caravan graag op uit, maar jullie hebben Mark Rutte gehoord: We gaan niet repatriëren.

Ook oud-kapitein Martijn van der Valk trekt zijn stoute volleybalschoenen weer aan. Na een lelijke knieblessure, een halve trainerscarrière, honderden fietskilometers en 15 maanden lang zeuren aan zijn kop is het hoge woord eruit: Hij gaat weer spelen!
Zoals jullie kunnen lezen puilt dit team uit van de centre-court ervaring. Vrijwel iedereen als oud speler van Heren 1, Hokken als invaller bij Heren 1, Eric als tegenstander van Heren 1 en Jelte als model op de catwalk.

Een mooie score en een team om trots op te zijn! Veel lokale helden, allemaal helden van weleer en allemaal klaar om te shinen in de 3e Divisie.
Thuiswedstrijden laat op de vrijdagavond, dus weinig redenen om niet te komen kijken in Sporthal de Basis in het aankomende seizoen!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club