02|04

Alleen Heren 2 stapt als winnaar van het veld

In de Ere- en Topdivisies viel er gisteren weinig te vieren voor de blauw-witten. Zowel Dames 1 als Dames 2 kregen een 3-0 verlies om de oren. Bij de mannen waren er twee vijfsetters, die Heren 2 winnend wist af te sluiten. Heren 1 verloor in eigen huis van het SSS van Paul en Marnix.

Verslagen: Vizier op Volleybal. Foto’s: Peter Verheijen

Heren 1
In de Kampioenspoule van de Eredivisie Heren is de rol van SSS (7-7) en Sliedrecht Sport (7-3) uitgespeeld. Beide teams stonden met nog drie wedstrijden te gaan op een onoverbrugbare achterstand van positie twee. Hun onderlinge duel van gisteren ging dus alleen nog om de eer.

SSS Barneveld ging na vijf sets als winnaar naar de kleedkamer. Twee keer kon de thuisploeg een achterstand wegwerken. De 25-21 in set twee maakte de 23-25 uit de eerste set ongedaan, de 25-18 uit de vierde zorgde voor de 2-2 stand nadat de derde set met 21-25 verloren was gegaan. SSS kon met 13-15 vervolgens de winst meenemen naar Barneveld.

Aangezien het de laatste thuiswedstrijd voor Heren 1 was, werd er ook afscheid genomen van spelers die volgend jaar niet meer van de partij zijn: Martijn de Haan, Samuel Driza en Hugo van Veen.

Dames 1
Koploper VV Utrecht (7-19) kon Sliedrecht Sport (7-13) op afstand zetten door de punten in de Domstad te houden en van hun bezoekers kansloze achtervolgers te maken. Utrecht kon via een driepunter het eerste ticket voor de play-offs zo goed als zeker binnenhalen. Sliedrecht Sport had met de volle buit nog wel kansen, al was het daarbij ook van anderen afhankelijk.

De wedstrijd werd met 3-0 een prooi voor de thuisploeg. Twee sets kenden ze geen pardon met de hanterende landskampioen (25-20, 25-17), in de derde doorgang slaagde VV Utrecht erin vanuit een 22-24 achterstand alsnog met 28-26 te winnen.

VV Utrecht sloeg in de eerste set het gaatje na de 9-8 tussenstand (naar 11-8), wist het minimale voordeel aan hun kant te houden (15-13) en kon richting de twintig puntengrens meer afstand nemen (19-14) na scores van Ilse Jansen en Iris Reinders. Na de ace voor 24-19 kon Louise Bijlsma verlies nog even uitstellen, waarop de 25-20 volgde.

In de tweede set serveerde Iris Reinders de thuisploeg van 7-6 in en ruk naar 14-6, waarbij ze door scores van o.a. Marit Pasterkamp, Ilse Jansen en fouten van Sliedrecht aan de opslag kon blijven. Sliedrecht kwam nog terug naar 16-11, maar het verschil was te groot om VV Utrecht in de problemen te brengen. De midspeelsters Marit Pasterkamp en Denise de Kant, met ieder 13 punten de twee topscorers van de partij, maakten de laatste punten voor de 25-17 setwinst.

Sliedrecht Sport kwam in de derde set met 0-4 voor, was die voorsprong bij 5-5 alweer kwijt en had een 11-8 achterstand bij 13-13 van de borden gespeeld. Ze liepen uit naar 14-18, aanvallende fouten van VV Utrecht en een score van Julia Joosten zorgden voor het verschil. Sliedrecht bleef via Dagmar Mourits en Iris Vos aan de leiding en had bij 20-23 de setwinst voor het grijpen.

Bij 22-23 ging Elroy Bezemer met zijn ploeg de time out in, Louise Bijlsma zette de gasten op setpoint (22-24), dat door o.a. een aanvallende fout van Sliedrecht en een blokpunt van Denise de Kant werd veranderd in 25-24. De Sliedrechtse foutserve (27-26) en een Utrechts blokpunt beslisten de set met 28-26 en de wedstrijd dus meet 3-0.

Dagmar Mourits werd bij Sliedrecht met 9 punten de meest scorende speelsters.

Heren 2
Bij VIVES vs. Sliedrecht Heren 2 kwam de thuisploeg met twee keer 25-19 op een 2-0 voorsprong, maar slaagde er niet in om de wedstrijdwinst in de volgende twee sets te verwezenlijken. Sliedrecht vocht zich via 18-25 en 17-25 weer naast de thuisploeg en had daarna met 14-16 net iets meer over.

Dames 2
Normaal gesproken was er voor VCN niet zoveel te halen, maar wellicht dat de Cappellenaars, net als vorige week, nog een aantal voormalige eredivisiespeelsters uit de hoge hoed toverde en in Sliedrecht verraste.

Of het via een tovenaarskunstje uit de hoge hoed gebeurde kunnen we niet zeggen, feit is wel dat VCN met een 0-3 zege uit Sliedrecht vertrok. De thuisploeg kreeg 12, 21 en 16 punten mee, hetgeen voor de nummer vier in de stand tegen de nummer tien wel een erg schrale oogst is op eigen veld.