23|11

‘Als ik niet volleybal dan…’ door Demi Korevaar

Deze week in de rubriek waarin wij een andere kant van onze speelsters belichten: Demi Korevaar. Nieuw in de gelederen van ons eerste damesteam en natuurlijk zijn wij benieuwd wat haar bezighoudt naast haar drukke volleyballeven.

‘Als ik niet volleybal dan…’ door Demi Korevaar

Foto’s: Pim Waslander

 

Demi, hoe ziet de samenstelling van het gezin waarin je bent opgegroeid eruit?
“Ik ben opgegroeid in een gezin van vier. Ik woonde met mijn ouders en broertje”

Wat doen zij in het dagelijks leven?
“Mijn broertje zit op de middelbare school en mijn vader werkt bij een facilitair dienstverlener in een salesrol. Mijn moeder heeft een leidinggevende functie bij een woningcorporatie. Stiekem weet ik niet precies wat zij daar nu eigenlijk doet.”

Grootse ergernis?
“Wanneer mijn broertje druk door het huis stuitert. Ik zeg er dan wat van, maar dit helpt echt niet. Ik moet dan meestal een ander plekje gaan zoeken.”

Wie is Demi?
“Als iemand die rustig overkomt maar wanneer je haar beter leert kennen, wat meer loskomt. Als ik me ergens op mijn gemak voel, kom ik wel losser naarmate de tijd vordert.”

Slechtste aankoop?
“Vroeger had je op tv van die reclames waarin ze goocheltrucs verkochten. Ik was daar helemaal weg van dus had zo’n ding gekocht. Bleek er een touwtje aan te zitten en deze raakte ook nog eens in de war en ging kapot.”

Wanneer gelukkig?
“Wanneer ik met gezellige mensen ben, familie of vrienden, en er eten op tafel staat. Ik houd echt van pizza en chocola.”

Ideale dag?
“Met een onwijs druk ritme wanneer je sport en studie combineert is het heerlijk om gewoon helemaal niets te doen en series te kijken op Netflix.”

Studie?
“Ik studeer fysiotherapie. Ik ben dit gaan doen omdat het goed te combineren valt met het sportende leven dat ik heb en omdat ik sportfysiotherapeut wil worden.”

Grootste les in 2018?
“Dan moet ik het toch wel stiekem een beetje over volleybal hebben. Tijdens het afgelopen EK ben ik erachter gekomen dat je bij tegenslagen echt in jezelf moet blijven geloven. Dan kom je er! Dit is een cliché, maar clichés zijn altijd waar!”

Lievelingsserie?
“Merlin! Dit is eigenlijk een beetje jeugdsentiment. Wij keken dit vroeger altijd met de familie op vakantie. Het einde is dan wel weer echt een teleurstelling…”

Welke traditie moet absoluut blijven?
“Sinterklaas! Sorry hoor, die discussie van nu vind ik echt nergens op slaan. Het is gewoon altijd zo geweest en ik vind ook dat deze traditie moet blijven zoals hij is.”

Beste aankoop?
“Dat zijn toch wel de spullen bij de blauw/gele meubelgigant uit Zweden voor in mijn nieuw in te richten kamer in het Sliedrecht huis.”

Inspirerend?
“Dat is toch wel mijn broertje. Hij heeft een ernstig ongeluk gehad en hoe hij met de gevolgen omgaat, vind ik echt knap.”


Terug naar nieuws overzicht


Business Club