25|03

Ook André van Leeuwen kijkt uit naar Dynamo… maar dan tegen D1

De wedstrijden volgen zich in hoog tempo op in deze fase van de competitie. Vanzelfsprekend moeten de teams alle wedstrijden uit de reguliere Eredivisie gespeeld hebben om daarna met de tweede fase van de strijd te beginnen: de play-offs. Alle wedstrijden zijn dan ook nog belangrijk.

Ook André van Leeuwen kijkt uit naar Dynamo… maar dan tegen D1

Foto: Rick den Besten

Voor Sliedrecht Sport is het erg lastig om nog bovenaan te eindigen in de reguliere competitie. Hier lijkt TEAM22 met de eer te gaan strijken. Zoals aan het begin van dit seizoen is bepaald door de Nevobo, speelt dat team niet mee in de play-offs en het gevecht om het landskampioenschap. Voor de volleyballiefhebber is dat eigenlijk ontzettend jammer, want we hebben prachtige wedstrijden gezien tussen TEAM22 en Sliedrecht.

Voor nummer 9 op de ranglijst, Dynamo, is er nog een kans om zich bij de beste acht te scharen en daardoor mee te kunnen doen met de strijd om het landskampioenschap. Sowieso is het al een prachtig seizoen voor de Apeldoornse Dames 1. Voor het eerst spelen ze mee in de Eredivisie, nadat de volleybalbond besloot de hoogste nationale competitie uit te breiden. Die kans hebben ze gegrepen. En als je dan zo’n stabiel seizoen neerzet, zijn de complimenten op z’n plaats voor de afscheidnemend hoofdcoach Michael Beugelsdijk. Zijn plek wordt komend seizoen ingenomen door de hoofdcoach van Somas/Activia (FAST), Arjen Schimmel. Maar goed, als ze dit seizoen al de play-offs om de landstitel halen, zou dat toch wel de kers op de taart zijn.

Aan de andere kant, bij Sliedrecht Sport neemt ook de coach afscheid. Vera Koenen kennende zal zij dat met niets minder willen doen dan met het landskampioenschap en door de voordeur.

Dit alles zijn mooie ingrediënten voor een lekker volleybalgevecht in De Basis, vanaf 20:30 uur, waarbij we de Sliedrechtse Angelique Verheul terug verwelkomen in ons dorp. Ze speelde veertien seizoenen in het blauw-witte tricot; ook voor Dames 1 en is nu de libero aan Apeldoornse zijde.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club