29|10

Bart Yark ‘in the picture’ op Volleybal.nl

Ook al ligt de Eredivisie dan stil, de Nevobo interviewde onze aanvoerder van Heren 1 voor Volleybal.nl "Het is bezig blijven, fit blijven en gezond blijven, dat zou ik iedereen willen aanraden. Dan kunnen we snel de competitie weer starten.”

Bart Yark ‘in the picture’ op Volleybal.nl

Foto: Pim Waslander

Aanvoerder zijn in de Eredivisie is niet makkelijk in tijden van corona. Dat heeft Bart Yark van Sliedrecht Sport Heren 1 wel ondervonden tijdens de tweede lockdown. Zijn team kon de Supercup niet spelen vanwege een coronageval in de selectie, ook de eerste competitiewedstrijd kon geen doorgang vinden. En tot overmaat van ramp werd ook de Eredivisie nog stilgelegd. “Het voelt allemaal een beetje als een domper”, vertelt de 26-jarige Rotterdammer.

“We gingen met vertrouwen naar de Supercup, alleen dan krijg je te horen dat er iemand corona heeft en moet je in quarantaine. En zit je zo lang in quarantaine dat het ten koste gaat van de Supercup. Dan baal je enorm natuurlijk. Je doet er niets aan en dat is het vervelende eraan. Je wil graag spelen, maar stel dat je corona hebt, wat je dus niet weet, dan zou je de rest van die teams ook kunnen aansteken. Dat wil je niet. En dus hebben we gezegd dat we de gezondheid vooropstelden, zoals ons dat geadviseerd is. Zoals het ook zou moeten.”

Hij had graag willen uitvinden waar ze als Sliedrecht Sport stonden aan het begin van het seizoen. “Het was eeuwig zonde, want we waren goed op weg. Het ritme zat er goed in. Er is een nieuwe groep natuurlijk, want Michael van Leeuwen, Yorick de Groot, David Azantilow en Ruben van der Leeden zijn weggegaan. Daar zijn nieuwe jongens voor gekomen, waarvan een groot deel vanuit de club zelf, uit het tweede. Dan krijg je toch weer een andere groepsdynamiek. De vertrouwde basis, die is weg. In de weken in voorbereiding op de Supercup hebben we echt stappen gemaakt.”

“Je weet dat je als Sliedrecht de underdog bent. Er zijn drie teams die daar ook meedoen en die een stukje professioneler zijn dan wij. Maar wij staan erom bekend dat we kunnen stunten tegen dat soort teams. We geven niet zomaar op, we blijven gewoon vechten.”

Lees hier het hele interview met Bart op Volleybal.nl.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club