19|06

Beetje nat, maar super gezellig: Tentenkamp 2024

Afgelopen weekend was het rond De Basis weer ruim baan voor hét Tentenkamp. Met een geweldig leuke groep van maar liefst 105 kinderen ging het spreekwoordelijke dak er ouderwets af.

Beetje nat, maar super gezellig: Tentenkamp 2024

Eigenlijk hebben we er geen woorden voor. Zó leuk was het! Maar goed, dan toch even de samenvatting… Natuurlijk werd gestart met de opbouw van de tenten. Met de beachvolleybalactiviteiten voor de boeg werden we blij verrast met het zonnetje dat doorbrak.

Tijdens de beachvolleybalclinic en het King of the court toernooi werd enthousiast meegedaan. Tussendoor was er tijd om te eten van de BBQ.

Daarna was het tijd voor de traditionele playbackshow. Er waren tien vrolijke optredens en nog wat spontane acts. Natuurlijk werd er tussendoor ook lekker gedanst. Uiteindelijk gingen Isalin en Pippa met hun vertolking van ‘Anne-Fleur Vakantie’ er met de winst vandoor.

Inmiddels was het buiten flink gaan regenen. Gelukkig hadden de kinderen zich op tijd om kunnen kleden voor het avondspel in de donkere sporthal.

Toen het tijd was om naar bed te gaan, bleek een aantal tenten niet bestand tegen de regen waardoor de spullen door de tenten dreven. Gelukkig was er voor de onfortuinlijke kinderen een droge slaapplek in de sporthal.
Zaterdagochtend startten we met het ontbijt, lekker warm binnen in het Bankie. De kinderen bleken hongerig: alle boterhammen waren op!

De buien leken weg te trekken. Helaas begon het wel steeds harder te waaien. Er belandde zelfs een tent in de boom!

Het spellencircuit was inmiddels al opgebouwd en met hier en daar een aanpassing, konden we toch van start gaan. De kinderen konden zich uitleven bij spellen zoals de funslang, skilopen, het vliegend tapijt en de stormbaan. Door de koude wind en de nieuwe buien moesten helaas de waterspellen worden bewaard voor een volgende editie en het programma moest worden ingekort. In het Bankie werd er genoten van heerlijke pannenkoeken. Ook het ijsje ging er wel in!

En toen was het tentenkamp toch echt voorbij. De tenten werden opgeruimd en (heel erg) moe, maar voldaan ging iedereen huiswaarts.

Nogmaals een groot woord van dank aan Cérélia en Jaap van Dijks Más Frutas voor het mede helpen realiseren van dit geweldig sportieve spektakel.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club