17|02

BEKERKAMPIOEN 2019

In de Landstede Sporthal in Zwolle is ons Dames 1 voor de vierde keer Bekerkampioen geworden. Apollo 8 werd met 3-0 verslagen (25-16, 25-23 en 25-16).

Foto’s: Pim Waslander

Volleybal.nl

Volleybalsters Sliedrecht Sport te sterk voor Apollo 8 in bekerfinale

“3e set: Sliedrecht Sport zonder problemen naar vierde bekerwinst in historie
Met Carlijn Oosterlaken voor Juliet Huisman vocht Apollo 8 in de derde set voor haar laatste kans. Ook Oosterlaken kon tegen haar oude team het verschil niet maken. Sliedrecht Sport, met de sterke Savelkoel en Kraaijvanger als makkelijk scorende uitblinkers, was simpelweg te sterk.

Het succesteam van Koenen nam gedecideerd een 10-19 voorsprong en die achterstand kwam Apollo 8 niet meer te boven. Bij Sliedrecht kregen Christie Wolt, Sarah van Aalen en Jolijn de Haan ook speelminuten om mee te delen in de feestvreugde. Na een aanvallende fout van Apollo 8 ging de derde set met 16-25 naar Sliedrecht Sport.”

Lees hier het hele verslag op volleybal.nl

En hier het interview van Volleybal.nl met Fleur na de bekerwinst.

AD

Sliedrecht Sport pakt opnieuw de beker
“Sliedrecht Sport gold voor aanvang als torenhoge favoriet en maakte die rol in de eerste set waar. Apollo 8, dit jaar debuterend op het hoogste niveau, werd volledig overklast (25-16), maar richtte zich vervolgens – mede door de steun van de enthousiaste aanhang – op. In de tweede set moest de Sliedrechtse ploeg wel diep gaan.

Op het eerste setpoint sloeg diagonaalspeelster Brechtje Kraaijvanger keihard toe: 25-23. In de derde set was het vervolgens weer eenrichtingsverkeer in het Landstede Sportcentrum: 25-16.”

Lees hier het hele verslag van Arco Bomgaars op Ad.nl.

RTV Rijnmond

Hier zie je de samenvatting in combinatie met het interview met Vera.

En hier het gehele interview met Vera.

NOS

Favoriet Sliedrecht maatje te groot voor Apollo 8 in bekerfinale
“In die finale waren de vrouwen uit Borne in de eerste set kansloos, maar ze knokten zich daarna met verve in de wedstrijd. In het tweede bedrijf kwamen ze van 14-18 zelfs op 20-19, maar Sliedrecht weigerde de set af te staan.
In de derde set demarreerden de favorieten bij 8-6 om vervolgens de zege gedecideerd veilig te stellen.”

Hier lees je het verslag en bekijk je de interviews naderhand op NOS.nl

Tubantia

Apollo 8 kan niet stunten en verliest bekerfinale van Sliedrecht Sport
“Om kans te blijven maken op bekerwinst moest Apollo de derde set winnen. De broers Oosting hielden vast aan de formatie die het Sliedrecht in de tweede set zo lastig had gemaakt. Ook nu konden de Bornse vrouwen de regerend landskampioen in de beginfase volgen. Het Apollo-publiek zette daarop het lied ‘Het is stil aan de overkant in’.

Toch juichte de aanhang van Sliedrecht Sport het laatst. Het sloeg een gat van een aantal punten (14-8). Dankzij een tweetal scores van Carlijn Oosterlaken deed Apollo nog iets terug, maar in de buurt van de Zuid-Hollandse vrouwen kwam de ploeg van de broers Oosting niet meer. Via 18-10 en 21-14 kwam Sliedrecht Sport bij 24-16 op matchpoint. Christie Wolt, Weerselose in Zuid-Hollandse dienst, serveerde voor de wedstrijd. Apollo viel nog een keer aan, maar Benthe Olde Rikkert sloeg uit. Daarmee was het vonnis over de Bornse vrouwen geveld.”