28|01

Bekerweek vergt drie Sliedrechtse slachtoffers. Alleen Dames 1 door…

Na de Bekerstunts van Dames 2 en Heren 2 hadden we al onze vier topteams nog in de Nationale Beker zitten aan het begin van deze week. Een paar dagen later is alleen, overigens niet geheel onverwacht, Dames 1 nog over.

Op woensdag kwamen Heren 1 en Dames 2 in de ring.

Ons tweede vrouwenteam begon fel aan de wedstrijd tegen eredivisionist Eurosped. Dat liet zich in de eerste set verrassen door een onbevangen en sterk spelend Sliedrecht 2 (25-15). Het team van Petra Groenen wist het tij echter te keren (13-25, 12-25). Even leek de wedstrijd in vijf sets beslist te moeten worden, maar Eurosped poetste een achterstand (20-15) weg en won de wedstrijd met 1-3.

Ook op woensdag was het Waterloo van Heren 1 tegen grootmacht Orion. Afgelopen weekend was al thuis het onderspit gedolven met 0-3 in de competitie. Uit voor de Beker ging het helaas niet beter. Een stunt zat er nooit in: 3-0 (25-14, 25-21, 25-17).

Een dag later was het de beurt aan de talenten en veteranen van Heren 2. Ons tweede mannenteam stuntte in de tussenronde tegen ZVH en ook donderdag maakte ze het tegenstander TopVolleybal Limburg knap lastig. De eerste set werd met 30-28 nipt gewonnen door de ploeg uit de Eredivisie, maar Sliedrecht antwoordde door de tweede set met 25-13 overtuigend te winnen. Ook in de derde set nam de ploeg een ruime voorsprong, maar de Limburgers grepen op tijd in en beslisten de wedstrijd in vier sets: 1-3 (28-30, 25-13, 22-25, 23-25).

Tenslotte was het de beurt aan Dames 1, dat het opnam tegen de topdivisionisten van Donitas in Groningen. Met 18-25, 22-25 en 16-25 was het duidelijk wie de betere was, waardoor onze trots door is naar de kwartfinales. Daarin treft het die andere Noorderlingen: VC Sneek dames 1. Dit duel vindt op 22, 23 of 24 februari plaats.