29|04

Bouwen aan Dames 1: welkom aan Kirsten en Janne

De selectie van het vrouwelijke vlaggenschip van Sliedrecht Sport krijgt al aardig vorm voor het seizoen 2023-2024. Met Janne Koops en Kirsten van Leusen worden twee nieuwe aanwinsten gepresenteerd. Met Noa Rahangmetan, Lana Lijkendijk, Louise Bijlsma en Evie van Kerkvoorde vormen zij de kern van het nieuwe team bij de Nationale Bekerwinnaar.

Bouwen aan Dames 1: welkom aan Kirsten en Janne

Foto Janne Koops: Peter Donderwinkel. Foto’s Kirsten van Leusen: Robert Boman.

“Niet geheel onverwacht nemen we afscheid van een flink deel van de huidige selectie”, licht hoofdcoach Elroy Bezemer toe. “Met Evie, Noa, Louise en Lana hebben we echter een mooie basis voor de nieuwe ploeg komend seizoen. Ik ben erg blij dat we daar Janne aan kunnen toevoegen. Zij is één van de grote talenten in Nederland. Zowel passend, verdedigend als aanvallend is zij een meerwaarde voor ons team. Hetzelfde geldt voor Kirsten; goede, zeer stabiele aanval en een steeds beter wordend blok. Bovendien een geweldig open en professionele speelster, met flink veel ervaring in het buitenland en binnen het nationale team van Zweden.”

Kirsten van Leusen
Kirsten van Leusen heeft zowel een Nederlands als Zweeds paspoort. Ze is geboren in Nederland en verhuisde op haar twaalfde naar Zweden, waar ze vier jaar later met volleybal begon. Al snel leidde dat tot een positie in het team van Engelholm VS, waarmee ze in drie seizoenen twee keer landskampioen werd en in de Europese Challenge Cup uitkwam. De nu 25-jarige speelster kwam vervolgens uit voor het Franse Volley Ball Romans en, afgelopen seizoen, voor het Duitse Skurios Volleys Borken. De 1,93 meter lange middenspeelster speelde dertig keer voor het nationale team van Zweden.

Kirsten: “Sliedrecht Sport voelde vanaf het begin als een warm bad én als een sportieve uitdaging waarbij ik mezelf verder kan ontwikkelen. Een goede coach en een leuke groep meiden. Ik heb er heel veel zin in!”

Janne Koops
Janne Koops maakt de overstap van SV Dynamo Dames 1. Ze speelde daar twee seizoenen. Daarvoor speelde ze drie seizoenen bij Donki Sjot uit Den Dungen. Ze begon met volleybal bij Saturnus Uden. De 1,75 meter lange speelster is een veelzijdig talent. Bij Dynamo was ze libero; in Oranje wordt ze ingezet als libero en spelverdeler en een paar weken geleden won ze als passer-loper goud in de categorie Meiden A bij de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). Ze is het zusje van Tom Koops die in 2020-2021 in het blauw-witte Heren 1 speelde en is onlangs toegevoegd aan de selectie van Jong Oranje, na sinds 2020 in pre-Jeugd en Jeugd Oranje te hebben gespeeld.

Janne: “Om me te blijven ontwikkelen heb ik uitdaging nodig. Sliedrecht kan mij die uitdaging bieden. Samen het team gaan we er een heel mooi seizoen van maken.”

Afscheid
Zoals bekend maken Iris Vos en Jolijn de Haan de stap naar het buitenland. Pascalle Cnossen kwam afgelopen seizoen geheel niet in actie. Zij zal op een lager niveau binnen Sliedrecht Sport aan het verdere herstel van haar blessure en comeback gaan werken. Mille Kjosås keert terug naar Noorwegen.

Na drie seizoenen in de hoofdmacht van Sliedrecht gespeeld te hebben, neemt passer-loper Julia Joosten, met een goed gevulde prijzenkast, afscheid van het Eredivisie-volleybal. Libero Emma Rekar neemt eveneens afscheid, maar dan van Sliedrecht Sport. Zij speelde nog een seizoen langer in het blauw-wit en heeft dus nog wat meer kampioenschappen en bekers op haar naam staan. Ook Dagmar Mourits en Ellemijn Stevens zijn vanaf komend seizoen niet meer in Sliedrechtse dienst.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club