02|12

Carel van Rijsbergen over clash met Apollo 8

Het spelen van Europese wedstrijden vergt het nodige van speelsters en staf. De aanloop ernaar toe is een hele andere dan bij competitiewedstrijden, de voorbereiding daarmee ook. Een onbekende tegenstander waar je je op in moet stellen, het reizen bij een uitwedstrijd en de ambiance rondom de wedstrijden maken het allemaal anders en intenser.

Carel van Rijsbergen over clash met Apollo 8

Foto’s: CEV

Direct na het spelen van je Europese wedstrijd moet dan de knop weer om en de focus richting je nieuwe tegenstander. Dat kan dan vaak pas vanaf donderdag of zelfs vrijdag (in verband met de terugreis). En dat is even iets anders dan dat je een volle week kunt trainen en je je volledig kunt concentreren op één tegenstander.

Zaterdag staan er twee ploegen op het veld die een dergelijke Europese week achter de rug hebben (en in de benen). Het gevoel zal bij Sliedrecht – met het bereiken van de 1/8e finales na twee cleane overwinningen – anders zijn dan bij Apollo 8, dat na 3-0 verlies uit en een glorieuze return thuis (3-0 winst) toch het hoofd moest buigen in de golden set en uit het Europese toernooi ligt.

Maar beide hebben dus na hun Europese avontuur de focus pas laat kunnen verleggen naar de wedstrijd van morgen. Wie gaat daar het beste mee om en heeft het vizier alweer scherp staan? We gaan het zien zaterdag vanaf 20:00 uur. De entree is gratis en het Bankie geopend. Geniet van een mooie wedstrijd!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club