06|03

Corona maatregelen

Vanzelfsprekend houden we goed de ontwikkelingen rond het Corona-virus in de gaten. We volgen daarin de aanwijzingen en voorschriften van de Nederlandse Volleybalbond en de autoriteiten (via de RIVM). Met het oog op de wedstrijden van aanstaand weekend, brengen we graag de laatste update van de Nevobo onder de aandacht.

Corona maatregelen

De gehele update vind je via deze link.

De belangrijkste informatie uit het bericht van de Nevobo is dat er op dit moment geen aanleiding is om wedstrijden niet door te laten gaan. We gaan dus lekker ballen dit weekend!

Het is daarbij wel van belang om risico’s te vermijden. Nevobo geeft het advies om handcontact zoveel mogelijk te vermijden. Dit geldt ook voor het handen schudden voorafgaand en na afloop van de wedstrijden. Wens de tegenstander en officials op een andere manier een prettige wedstrijd. Datzelfde geldt voor het bedanken na afloop.

Probeer verder zoveel mogelijk de hygiënemaatregelen in acht te nemen. Gebruik eigen spullen. Denk aan bidons, scheidsrechtersfluitje, etc. Daarnaast:

 

Mensen die in het buitenland zijn geweest
Nu in Nederland ook diverse besmettingen zijn vastgesteld, geeft het RIVM aan dat als je koorts en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) hebt en je bent de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest: China (inclusief: Macau en Hongkong), Singapore, Zuid-Korea, Iran en de Noord-Italiaanse provincies: Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië neem dan telefonisch contact op met je huisarts.

Ben je in een van deze gebieden geweest en heb je alleen verkoudheidsklachten of verhoging, blijf dan thuis en zorg dat je zo min mogelijk contact met anderen hebt. Dit kunnen namelijk de eerste klachten zijn van COVID-19, maar het kan ook een verkoudheid zijn. Het is niet nodig om de huisarts te bellen. Worden de klachten erger en krijg je koorts en luchtwegklachten (hoesten en benauwd), bel dan de huisarts.

Het spreekt voor zich dat wij, de Nevobo (maar even zeer: Sliedrecht Sport), van je verwachten dat je in geval van bovenstaande ook niet aan wedstrijden meedoet, dan wel (volleybalgerelateerde) bijeenkomsten of een vereniging bezoekt.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club