05|05

D1: Lotte Groninger terug naar Nederland. Sjakkie Donkers schuift door vanuit D2

De selectie van Dames 1 wordt voor komend seizoen versterkt met Lotte Groninger. De oud-speelster van VC Sneek en Zwolle speelde vanaf 2020 in het buitenland en keert nu dus terug in de vaderlandse hallen. Ze krijgt daarbij gezelschap van diagonaal Sjakkie Donkers. Na een seizoen in Topdivisionist Dames 2, schuift ze door naar ons Eredivisieteam. Na Janne Koops en Kirsten van Leusen zijn het de derde en vierde aanwinst voor de Nationale Bekerwinnaar.

D1: Lotte Groninger terug naar Nederland. Sjakkie Donkers schuift door vanuit D2

Foto Lotte: Håkan Wendler. Foto Sjakkie: Peter Verheijen

“Met Lotte halen we een ervaren spelverdeelster bij ons team”, licht hoofdcoach Elroy Bezemer toe. “Ze is een erg energieke speelster met een super goede drive om haar aanvalsters de beste bal te geven. Lotte heeft veel ervaring met het presteren onder druk; ze snapt hoe het spelletje gespeeld wordt. Erg blij met haar komst.”

Zwitserland, Oostenrijk en Zweden
De in 1998 geboren spelverdeelster begon op haar elfde met volleybal bij VC Sneek. Daar haalde ze in 2017-2018 de Dames 1-selectie. Vervolgens stapte ze voor twee seizoenen over naar Regio Zwolle. Daarna lonkte het buitenland met achtereenvolgens seizoenen bij Groupe E Valtra en Volley Lugano in Zwitserland, VC Tirol in Oostenrijk en Hylte/Halmstad in Zweden. Met Tirol werd ze derde in de competitie en in Zweden werd de 1,80 meter lange speelster afgelopen seizoen vice-kampioen.

Lotte: “Sliedrecht is een ambitieuze club, zowel op sportief als maatschappelijk vlak. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Na drie jaar buitenland heb ik enorm veel zin om weer in Nederland te spelen.”

Groot talent
Sjakkie (18) kwam begin dit seizoen over van Tweede Divisionist Donki Sjot uit Den Dungen en schuift nu door naar Dames 1. Sinds afgelopen november speelt ze ook voor Jeugd Oranje. Bezemer: “Sjakkie is een groot talent. Zij heeft afgelopen seizoen een mooie ontwikkeling doorgemaakt en heeft laten zien dat ze toe is aan een stap hoger. Sjakkie is leergierig en ontwikkelt zich mede daardoor snel. Ik ben blij dat we met haar verder kunnen bouwen en weer wat mooie stappen zetten!”

Sjakkie: “Ik heb mijn hele volleybaljeugd bij één en dezelfde club – Donki Sjot – gespeeld. Dat ik nu, na de overstap naar Sliedrecht Sport Dames 2, al de volgende stap mag maken, had ik een jaar geleden niet gedacht. Ik vind het heel bijzonder en superleuk! Ik verwacht dat het een leuk, leerzaam en druk seizoen wordt. Ik hoop daarin inspiratie aan het team toe te kunnen voegen, niet alleen met mijn spel, maar ook met de manier waarop ik in het leven sta en hoe ik ondanks de druk die bij topsport komt kijken, dicht bij mezelf probeer te blijven.”

Acht
Met Lotte en Sjakkie staat de teller op acht speelsters voor het komende seizoen. Met Noa Rahangmetan vormt eerstgenoemde het duo dat zich gaat buigen over de spelverdeling. Lana Lijkendijk en Kirsten van Leusen bevrouwen het midden. Sjakkie Donkers is diagonaal. Louise Bijlsma, Evie van Kerkvoorde en Janne Koops zijn de passer-lopers, waarbij opgemerkt dat laatstgenoemde ook als libero ingezet kan worden. Binnenkort worden meer toevoegingen verwacht.

Eline de Haan maakt komend seizoen geen deel meer uit van de selectie van Dames 1. Zij speelt sinds 2014 bij Sliedrecht, waarvan de laatste tweeënhalf seizoen in Dames 1.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club