20|03

D1 pakt winst in spannende vijfsetter

Met een driepunter had Dames 1 vandaag plaatsing voor de finale om het landskampioenschap zeker kunnen stellen. Het werd echter een tweepunter... in een bijzonder leuke wedstrijd om naar te kijken.

Vanaf de start stond Ana voor de verandering in het veld als spelverdeelster, na lange afwezigheid. Het zorgde alleen niet voor de ‘vibe’ die nodig was. Sliedrecht begon dan ook niet echt goed in Friesland. De scherpte ontbrak. Na de 9-9 gingen de Sneeksen continu aan de leiding. Op 20-19 was de gelijkmaker nabij, maar uiteindelijk bleef de set in Friesland: 25-23.

Op 22-20 was Ana ingewisseld voor Rochelle. Datzelfde gebeurde op 11-7 in de tweede set met Jolijn, die plaats moest maken voor Julia. Daarna leek Sliedrecht de boel onder controle te hebben. Met name de twee wisselspeelsters voerden de servicedruk behoorlijk op, terwijl Fleur de ballen heerlijk tegen de vloer knalde in de Friese hal. Bij 13 werd gelijk gemaakt, waarna de voorsprong tot een comfortabele 19-25 opliep. Lekker!

De derde set gaf een gelijk beeld. Sneek nam nog wel een voorsprong (5-2), maar keek een servicebeurt van Rochelle later tegen een onoverbrugbare achterstand van 5-9 aan. Bij 18-20 laaide de Friese hoop wat op, maar met 21-25 werd de eerste wedstrijdpunt voor Sliedrecht een feit.

Uitspelen maar, zou je denken. Ongetwijfeld was dat ook de intentie van landskampioen Sliedrecht, maar het liep anders. Wat volgde was een set vechtvolleybal. Na een voorsprongetje voor Sneek werd bij 8 gelijk gemaakt. Dat liep min of meer door tot 20, waarna de Friezinnen wederom de macht grepen in de set. De 25-22 betekende een tie-break. Daarin lieten de Zuid-Hollandsen zich niet meer de kaas van het brood snoepen. Tot 4-4 deed Sneek leuk mee, maar daarna was het blauw-wit wat de klok sloeg: 7-15 en 2-3.

Morgen om 15:00 uur staat de inhaalwedstrijd in Borne tegen lokale trots Apollo 8 op het programma. Sliedrecht heeft daarin aan één wedstrijdpunt genoeg om deelname aan de finale om het landskampioenschap veilig te stellen. Daarin staat al vast dat de tegenstander datzelfde Apollo wordt. Zij wonnen vandaag met 0-3 van Regio Zwolle.