09|01

D1 wint eerste wedstrijd na corona-stop overtuigend

Vandaag mochten onze meiden weer los. De eer viel ten beurt aan het TalentTeam Papendal om de landskampioen op bezoek te hebben. Het resulteerde in een klinkende overwinning voor Sliedrecht: 1-3.

In de eerste set was het nog even inkomen, zeg maar… De setwinst ging dan ook verrassend naar het thuisteam met 25-22. Alhoewel verrassend, in de eerste wedstrijd van dit seizoen hadden de talenten ook als Set-Up ’65 over de knie gelegd.

Daarna ging Sliedrecht, met aanwinst Kirsten Knip in de gelederen, los en wist de partij soeverein naar zich toe te trekken, met goede servicedruk en hier en daar ook al wat frivoliteiten als omloopballetjes: 15-25, 12-25 en 13-25.

Topscoorder werd Fleur met 19 punten, gevolgd door Christie en Jolijn met beiden 15 stuks. Een mooi begin, ook al is het dan de tweede wedstrijd van het seizoen.

Vizier op Volleybal

TTP anderhalve set lastig voor Sliedrecht
TTP heeft het Sliedrecht Sport bij de eerste wedstrijd van het Eredivisie weekend anderhalve set lastig gemaakt. Daarna sloeg de ploeg van Vera Koenen de jeugdige tegenstanders de zaal uit.

TTP opende voortreffelijk en kwam met scores van Iris Vos en Emily Silderhuis goed uit de startblokken (3-0). Christi Wolt en Fleur Savelkoel beperkten vooreerst de schade (4-3) maar toen de talenten voor een tweede keer aanzetten liepen ze uit naar 7-3. Sliedrecht moest in de achtervolging, maar kreeg het nog niet voor elkaar het gaatje te dichten (10-6, 14-9). De TTP-meiden hielden het voordelige verschil vast door o.a. scores van Jette Kuipers en Nicole van de Vosse. (15-12, 18-14).

Richting de twintig punten kroop Sliedrecht echter steeds dichterbij (18-16, 19-18) en bij 20-20 waren ze even op gelijke hoogte met de thuisploeg. Verder kwamen de gasten ook niet. Na 22-20 en 24-22 ging de set met 25-22 naar TTP. Het was de foutenlast (4 om 10) die Sliedrecht in de openingsset in de weg zat, qua eigen scores hadden ze een 15 om 18 voordeel.

In set twee, toen we ook beeld hadden en eindelijk de tekst “wachten tot de livestream wordt gestart” van het scherm verdween, bleef de strijd tot halverwege gelijk opgaan, met dien verstande dat Sliedrecht Sport vaak wel als heerste het hogere punt pakte, zoals bij 3-5 (na 1-4), 5-6, 7-8 en 8-10. Het gaatje naar 10-13 door twee blokpunten en een midaanval van Denise de Kant zorgde voor een time out van Avital Selinger, Jette Kuipers en Nicole van de Vosse verkleinden het verschil tot 13-14 na die pauze, maar o.a. via de veel scorende pipe aanval van Fleur Savelkoel bracht Sliedrecht de stand daarna op 14-19. Op 15-20 kwam Carlijn Ghijssen – Jans aan serve en met een hele rij prima opslagen zorgde ze voor een serie naar 15-25.

Na de 13-14 in de tweede set kantelde de wedstrijd, TTP kreeg toen nog twee puntjes mee. Hun oogst in de derde set was ook minimaal. Sliedrecht Sport zette de serie drukvolle opslagen van het einde van de tweede set voort in de derde set middels Rochelle Wopereis. Zij serveerde haar ploeg naar een 0-8 voorsprong. En daarmee was meteen de strijd in deze set ook wel gestreden. Via de tussenstanden 3-13 en 4-17 ging de score naar 6-20. TTP kon nog een paar punten meepakken, kreeg er nog een paar cadeau en kwam zo nog boven de puntengrens van tien uit. Met 12-25 ging de set afgetekend naar Sliedrecht voor de 1-2 stand.

De 31 om 57 eigen score tot en met de derde set sprak wel boekdelen. Op alle scorende onderdelen was Sliedrecht tot dan veel effectiever. Ze scoorden 5 aces meer, maakten 8 blokpunten meer en waren aanvallend 13 keer vaker succesvol. Fleur Savelkoel (16 punten tot dan) en Christi Wolt (9 punten tot dan) waren scorend het succesvolst.

In de vierde set was de overmacht van Sliedrecht er ook al meteen in het begin (1-4, 2-8 en 4-10). Als er bij TTP nog gedachten waren om het met een geweldige tussensprint nog spannend te maken, dan liet Jolijn de Haan die gedachten als ether verdampen. Ze kwam bij 4-10 aan serve en leverde drie aces achter elkaar af, gevolgd door een kill – block van de aanvalsters aan het net, waarop zij nog een keer drie aces achter elkaar liet noteren, waarmee de tussenstand op 4-17 kwam. Helemaal over en uit voor de TTP-talenten. Op 10-23 kon TTP nog drie keer scoren, met een ace van Denise de Kant pakte Sliedrecht de 13-25 winst.