16|01

D1: zege op Sneek brengt koppositie in zicht

Nog niet eens zo veel jaren geleden, was VC Sneek de angstgegner van Dames 1. Ook nu blijft het een team om voor op te passen. Onze meiden gaven echter vol gas en wonnen hun eerste thuiswedstrijd na de lockdown met 3-0.

D1: zege op Sneek brengt koppositie in zicht

Foto's: Pim Waslander

Ging het in het begin van de eerste set nog gelijk op, daarna was het aan Sliedrecht in de ouverture: 25-14. VC Sneek gaf zich echter niet zo maar gewonnen. In de tweede set kregen ze zelfs een setpoint, maar met de nodige vechtlust en een paar goeie klappen van Fleur bleef ook de tweede doorgang in eigen huis: 27-25.

In de derde set speelde ons blauw-wit superieur. De Friezinnen kwamen er überhaupt niet meer aan te pas: 25-11. Lekkerrrrrrrrrrrr! Het brengt ons ook weer terug waar we horen: in de top van de Eredivisie.

Volleybalkrant
In sporthal De Basis in Sliedrecht stond het treffen tussen Sliedrecht Sport en VC Sneek op het programma. Sliedrecht kwam sterk uit de startblokken en had binnen mum van tijd de eerste set te pakken (25-14). Ook in de tweede set leek Sliedrecht op naar ruime setzege, maar Sneek herstelde zich knap van een zes punten achterstand en kwam weer op gelijke hoogte.

Het team van coach Jeffrey Scharbaai kreeg zelfs nog twee keer setpoint aan de hand van Roos van Wijnen, maar moest toezien hoe Fleur Savelkoel alsnog de set binnensloeg (27-25). Daarmee was het verzet van de Sneker ploeg gebroken, die maar liefst op een 12-0 (!) achterstand kwam. De zege van Sliedrecht kwam daardoor geen moment meer in gevaar en speelde de wedstrijd eenvoudig uit naar een ruime zege (25-11). Collega-diagonalen Anlène van der Meer en Jolijn de Haan werden gedeeld topscoorder met 12 punten.

Lees hier het hele artikel op volleybalkrant.nl.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club