29|06

Met Nikki van der Veen en Angelica d’Aurea is Dames 1 voor 2023-2024 gereed

Sliedrecht Sport heeft de Dames 1-selectie voor komend seizoen op orde. Nikki van der Veen en Angelica d’Aurea maken het team compleet. Ook blijft er ruimte om talentvolle Dames 2-speelsters mee te laten spelen en ervaring op te doen in het team van de Nationale Beker-winnaar.

Met Nikki van der Veen en Angelica d’Aurea is Dames 1 voor 2023-2024 gereed

Foto Angelica: Eleonora Mosconi

Nikki van der Veen komt over van het Cypriotische Lemesos Volleyball waar ze afgelopen seizoen speelde. Daarvoor kwam de 1,87 meter lange speelster uit voor VoCASA (vier seizoenen), FAST en Peelpush (vier seizoenen).

Belangrijke speelster
Hoofdcoach Elroy Bezemer is erg content met de nieuwe diagonaal. “Ik ken haar nog als tegenstander toen ik Dames 2 coachte. Toen viel Nikki al op door haar spel. Ze was bij VoCASA een belangrijke speelster in het team en ik verwacht dat ze dat ook voor ons team zal worden.”

Foto Nikki: Xenophon Karakalos

“Sliedrecht Sport biedt een professioneel volleybalklimaat, waarbij ik werk en volleybal goed kan combineren. Dat spreekt mij erg aan”, licht de 24-jarige Van der Veen haar keuze toe. “Komend seizoen verwacht ik veel te kunnen leren van nieuwe trainers in een nieuwe omgeving. Ook hoop ik dat we als team met vechtlust en passie voor mooie wedstrijden gaan zorgen. Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging.”

Eerste buitenlandse club
De andere nieuweling is de Italiaanse passer-loper Angelica d’Aurea. Vanaf 2016 komt zij uit op topniveau in Italië, waar ze achtereenvolgens speelde voor Olimpia CMC Ravenna, CSV-Ra.Ma. Ostiano, Calanca Persiceto, Bleuline Libertas Forlì en Angelini Elettrodomestici Cesena. Sliedrecht is dus het eerste buitenlandse club voor de 26-jarige en 1,82 meter lange speelster.

“Angelica is een belangrijke toevoeging aan ons team”, aldus Elroy Bezemer. “Stabiel, met veel power aan de buitenkant. Ze brengt niet alleen veel ervaring mee, maar ook veel enthousiasme, waarmee ze ons team verder kan helpen groeien.”

Angelica d’Aurea: “Ik kijk erg uit naar dit avontuur. Voor mij is het een mooie kans, waarbij ik ook het gevoel heb dat ik echt iets kan toevoegen aan het team.”

Foto Angelica: Mike Hooiveld

Elftal
Met deze nieuwe aanwinsten erbij staat de teller voor de selectie 2023-2024 op elf. Voor de spelverdeling staan Noa Rahangmetan en Lotte Groninger aan de lat. Janne Koops is libero. Het midden wordt bevrouwd door Lana Lijkendijk en Kirsten van Leusen. Sjakkie Donkers en Nikki van der Veen op de diagonaal en Louise Bijlsma, Evie van Kerkvoorde, Michelle Koolen en Angelica d’Aurea zijn de passer-lopers.

 


Terug naar nieuws overzicht


Business Club