25|10

Dames 1 boekt dikke winst op Utrecht

Voor veel Sliedrecht-fans zal gelden dat ze vanavond meer bekende gezichten in Utrechtse gelederen ontwaarden, dan in het eigen vernieuwde Dames 1. Maar dat maakte het treffen alleen maar extra leuk. Met Ilse Jansen, Christie Wolt, Ellemijn Stevens, Vera Koenen en de gezusters Rekar binnen de gelederen had VV Utrecht wel iets weg van het veterinnen team van Sliedrecht. Een team om beducht voor te zijn, dus... hoe anders verliep het.

Dames 1 boekt dikke winst op Utrecht

Foto’s: Rick den Besten. Tekst: Vizier op Volleybal.

VV Utrecht kwam in de eerste set met 0-1 en 1-2 voor, maar kreeg al vlot daarna een serie van een punt of vier tegen en bij 9-4 haalde Vera Koenen haar ploeg voor het eerst naar de kantlijn. De achterstand werd ingelopen tot 9-7 en Iris Reinders hield met een scorende pipe aanval het verschil op twee punten bij 10-8. In het middendeel van de set trok Sliedrecht via onder andere scores van Daphne Hulst en Evie van Kerkvoorde het initiatief naar zich toe en bracht de marge bij 15-9 op zes punten.

VV Utrecht bleef op die afstand volgen tot aan 20-14. Twee kadootjes van Sliedrecht maakten 20-16, Christie Wolt sloeg even later de 21-18 op het scorebord en toen Sliedrecht voor de 22-20 aanvallend in de fout ging nam Elroy Bezemer zijn eerste time out.  Daarop volgde nu eens geen foutserve maar een ace voor 22-21. Sliedrecht blokkeerde zich bij 24-22 naar setpoint. Na een lange rally kon VV Utrecht een te ver doorgeschoten rallypass met een ‘dankjewel’ score verzilveren voor de 24-24 stand. Sliedrecht had echter het laatste woord, met twee punten op rij pakten ze vervolgens de winst.

In set twee werd het 3-1 na twee foutserves en een ace. VV Utrecht had bij 7-7 het verschil weggewerkt, kwam echter na het derde ace van Sliedrecht Sport in deze set op een 9-7 achterstand, een marge die via side out scores tot 15-13 op de borden bleef staan. Lana Lijkendijk sloeg de marge met een mooie midaanval naar drie punten bij 16-13. Sjakkie Donkers maakte 17-14 en aanvallende fouten van VV Utrecht brachten de stand op 19-15, waarop Vera Koenen aan de noodrem trok.

Zonder succes, de Sliedrecht trein wilde niet stoppen en een tweede ingreep van de trainster/coach bij 22-16 was nodig om de serve terug te halen. Christie Wolt maakte 22-17, Sliedrecht was niet onder de indruk en kwam bij 24-17 op setpoint. Iris Reinders kon verlies twee keer uitstellen voordat een foutserve van de bezoekers de set met 25-19 besliste.

Sliedrecht Sport pakte in de derde set meteen het initiatief (3-0), zag VV Utrecht tot op één puntje naderen bij 5-4 maar had via hun teamcaptain Evie van Kerkvoorde daarna een gepast antwoord op de dadendrang van de bezoekers. Zij scoorde de 8-5 en 9-6. Sliedrecht bouwde het verschil langzaam maar zeker uit tot vijf punten bij 15-10. Met een serie van vier punten via scores van Ilse Janssen en Iris Reinders kwam VV Utrecht terug in de wedstrijd bij 15-14.

Ook de 18-15 wisten ze van de borden te halen met drie scores op rij, waarop Sliedrecht de kantlijn opzocht. Zonder direct succes, VV Utrecht pakte de leiding (18-19), stond die echter na twee uitgeslagen aanvallen van Christie Wolt ook meteen weer af (20-19), waarna Sjakkie Donkers het verschil op mogelijk beslissende twee punten bracht bij 21-19. Zij sloeg even later ook de 23-20 tegen de vloer, maakte vervolgens het matchpoint bij 24-22 en met een ace besliste Sliedrecht daarna de set en de wedstrijd voor zich.

Sliedrecht Sport maakte het verschil in de eigen score met 13 om 4 punten voor opslag en blok. Aanvallend hadden de gasten een puntje voordeel. Sliedrecht speelde ook met de iets lagere foutenlast. Sjakkie Donkers werd met 19 punten topscorer. Evie van Kerkvoorde liet er 11 noteren voor de thuisploeg. Bij de gasten kwam alleen Iris Reinders met 15 punten in de dubbele cijfers.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club