12|03

Dames 1 brengt spanning terug in Kampioenspoule

Wie dacht dat Sliedrecht al afgeschreven kon worden voor de titelrace bij de vrouwen, kwam gisteravond van een koude kermis thuis. Met veel inzet en power werd koploper Utrecht op een 3-1 nederlaag getrakteerd. Dat Sliedrecht Sport eindelijk vrijwel compleet kon aantreden (alleen Lana en Pascalle deden niet mee), scheelde zeer zeker ook. Heren 1 en Dames 2 gingen gisteravond helaas ten onder. Heren 2 won gedecideerd van VCV.

Verslagen: Vizier op Volleybal. Foto’s: Peter Verheijen

Dames 1
Na twee nederlagen in de eigen Basis in Sliedrecht ging de landskampioen gisteravond voor de eerste thuiszege. Dat moest gebeuren tegen koploper VV Utrecht. Zes punten staan ze achter op hun tegenstander, drie punten op de nummer twee VC Sneek.  Zelf maximaal scoren en duimen voor Apollo is dan het beste dat er te doen is. Maar VV Utrecht staat niet voor niets bovenaan, al heel lang. Die positie komt je niet zomaar aanwaaien, dan heb je wat in je mars!

Sliedrecht Sport versus VV Utrecht was in de eerste set één richting verkeer. Sliedrecht won met 25-13 na de 7-1, 13-6 en 22-11 tussenstanden. In set twee kon VV Utrecht de stand gelijktrekken. Na de 21-23 zorgde Iris Reinders voor de laatste twee punten die de 22-25 eindstand betekenden.

De derde set was gelijk opgaand met 5-3 en 8-11 als uitschieters. Na de 14-14 kon Sliedrecht een 18-20 achterstand ombuigen naar 22-21 voor, waarop via de side out de stand naar 25-24 ging, toen een poging om met een tweede bal te scoren in het net belandde. Met een ace van de ingevallen Louise Bijlsma pakte Sliedrecht de set met 26-24.

In de vierde set had VV Utrecht bij 18-18 een 11-5 en 17-10 achterstand ongedaan gemaakt. Vervolgens ging het tot 23-22 via de side out gelijk op. Op die stand blokkeerde Evie van Kerkvoorde de thuisploeg naar matchpoint (24-22), VV Utrecht kon verlies nog een keer uitstellen voordat opnieuw Evie van Kerkvoorde het winnende punt scoorde voor 25-23.

Iris Vos (21), Jolijn de Haan (19) en Evie van Kerkvoorde (19) waren de drie topschutters bij Sliedrecht. Lisa Kersten (14), Marly Bak (13) en Iris Reinders (11) waren dat bij VV Utrecht. Sliedrecht Sport had 19 punten voordeel op de eigen score via een +5 op de opslag, een +10 voor de aanvallende punten en een +4 voor de blokpunten. Daartegenover was de foutenlast 27 om 21.

Hier lees je het hele verslag op vizieropvolleybal.nl

Heren 1
Eén wedstrijd stond er gisteren op het programma van de Kampioenspoule heren namelijk SSS Barneveld tegen Sliedrecht Sport. De andere twee duels tussen Lycurgus en VC Limax en Orion tegen SV Dynamo worden vanmiddag gespeeld.

SSS versus Sliedrecht Sport werd een 3-0 zege voor de ploeg uit Barneveld. In de openingsset lag het initiatief aanvankelijk bij de bezoekers (0-3), maar kon SSS dit ombuigen naar 6-3. In het middendeel van de set speelde Sliedrecht sterk en nam de leiding bij 13-14 weer over. Op 18-19 scoorde SSS de side out en een breakpoint voor de mini-break. (21-19). Na de side out voor 24-23 pakten ze opnieuw een breakpoint op eigen serve voor de 25-23 setwinst.

In set twee maakte SSS het verschil met een serie van 13-10 naar 19-10. Na de 20-14 deden ze het nog eens dunnetjes over (24-14) en sloten met 25-15 af. Na de 2-0 achterstand in de derde set nam Sliedrecht Sport het initiatief over en bleef tot 16-19 aan de leiding. Met de series naar 20-19 en 23-20 kwam SSS op winnend verschil, dat ze daarna met 25-22 ook realiseerden.

Met een score van 52 om 36 punten aan het net (aanval en blok) was SSS beduidend in het voordeel.  Johan Gruvaeus (SSS) werd met 21 punten de topscorer, bij Sliedrecht maakte Hugo van Veen de meeste punten (13).

Heren 2
Sliedrecht bevestigde het resultaat uit de uitwedstrijd met opnieuw een 3-0 zege. VCV bleef met 18, 19 en 19 punten drie keer net onder de twintig puntengrens. Helaas won koploper Volley Tilburg ook van Donki Sjot met 0-3, waardoor we in de titelrace niet dichterbij zijn gekomen.

Dames 2
Had Sliedrecht Sport in de thuiswedstrijd nog met 3-1 gewonnen, gisteravond was het precies andersom. 3-1 voor VollinGo via de setstanden 25-18, 21-25, 25-23 en 25-21.