11|07

Dames 1 compleet voor ’24-’25

Komend seizoen gaat Dames 1 van Sliedrecht Sport met veertien speelsters de strijd in de Eredivisie aan. Als laatste versterkingen zijn Aike Melenhorst, Mathilde Polak en Bibian van Wetering toegevoegd. De eerste twee maken de overstap vanaf het Amsterdamse US. Bibian komt over van VCN uit Capelle aan den IJssel.

Dames 1 compleet voor ’24-’25

Hoofdfoto: John Geenen

Trainer-coach Elroy Bezemer prijst zich gelukkig met de aanwinsten die hem een bredere selectie opleveren. “Met deze meiden kiezen we voor talent en ambitie. Aike is een talentvolle midden blokkeerster, die grote stappen kan maken dit seizoen. Met Mathilde hebben we een ontzettend gedreven en ambitieus persoon binnengehaald, die graag wil kijken waar haar bovengrens ligt. Bibian tenslotte, is een jonge speelster die nog niet erg lang geleden de overstap naar de spelverdeling heeft gemaakt. Ook zij is zeer getalenteerd en wil er heel hard voor werken. Wij gaan haar helpen een mooie stap te laten zetten in haar ontwikkeling.”

‘Meestrijden om de prijzen’
Bibian is 18 jaar en speelde afgelopen drie seizoenen bij Topdivisionist VCN. Daarvoor kwam ze uit voor Inter Rijswijk. Ook maakt de 1,80 meter lange ‘spel’ onderdeel uit van de Jong Oranje-selectie. “Ik vind het super dat ik aankomend seizoen voor Sliedrecht Sport mag spelen. Ik denk dat dit een goede vervolg stap is om mijn spel verder te ontwikkelen; in combinatie met een mooi team én dito club. Ik hoop dat we dit jaar goede wedstrijden neerzetten en meestrijden om de prijzen.”

‘Kan niet wachten!’
Ook Mathilde (zie hoofdfoto) speelde in de Topdivisie. De afgelopen twee seizoenen bij US. Ze startte echter met volleybal bij Kalinko in Scheveningen. Ze komt als libero bij Sliedrecht spelen. “Ik heb Sliedrecht altijd al een mooie club gevonden, waar ik graag voor zou willen spelen. Zodra ik een keer mocht meetrainen, voelde ik me meteen welkom en ook dat dit voor mij de juiste plek is. De meiden zijn leuk, de coaching is goed, het niveau is hoog en er is ambitie. Ik verwacht komend seizoen heel veel te leren en te knallen met het team! Ik kan niet wachten!” Naast het volleybal werkt Polak als fysiotherapeut en personal trainer in Den Haag.


‘Hardwerkend team’
Aike Melenhorst (19) was de afgelopen twee seizoenen teamgenoot van Mathilde. De 1,87 meter lange midden verdedigde daarvoor vier jaar lang de kleuren van PDK Huizen. “Ik heb voor Sliedrecht Sport gekozen omdat ik het een heel gezellig en hardwerkend team vind. Ik kijk ernaar uit om nieuwe dingen te leren en zo veel mogelijk te winnen.”

Compleet
Het team van de blauw-witte Eredivisionist ziet er dan als volgt uit voor ’24-‘25. Op de diagonaal spelen Nikki van der Veen en Anneke Ykema. Libero’s zijn Janne Koops en Mathilde Polak. Op het midden staan Lana Lijkendijk, Daphne Hulst, Laura de Zwart en Aike Melenhorst. Michelle Koolen, Louise Bijlsma, Evie van Kerkvoorde en Jolijn de Haan zijn de passer-lopers en Lotte Groninger en Bibian van Wetering ontfermen zich over het spelverdelen.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club