01|05

Dames 1 door naar finale Landskampioenschap

Met wederom een 3-0 overwinning op VC Sneek heeft Dames 1 overduidelijk aangegeven de terecht eerste kandidaat voor de finale om het landskampioenschap te zijn. Vanmiddag wordt bekend wie de tegenstander wordt op dinsdagavond. Apollo en Zwolle strijden tegen elkaar in Borne. Apollo heeft aan twee sets voldoende om ook de finale te bereiken.

Foto’s: Guillaume Kortekaas

Verslag van Vizier op Volleybal
In de openingsset kwam VC Sneek terug van een ruime achterstand. De inhaalrace na 13-10 en 16-12 leverde bij 19-19 een gelijke stand op. Sliedrecht liep echter meteen weer uit naar 22-19 en sloot met 25-22 af.

Na de afsluiting van de eerste set was er even tijd om Kim en Kevin (die helaas niet aanwezig kon zijn) te bedanken voor de organisatie van de court crews in de afgelopen jaren.

In set twee hadden de bezoekers uit Friesland tot aan 14-17 goede uitzichten op setwinst. Een serie van 9 punten naar 23-17 door de thuisploeg verstoorde dat perspectief, waarna Sliedrecht met 25-20 afsloot, op 2-0 in sets kwam en met het resultaat uit de heenwedstrijd het ticket voor de finale dus binnen had.

In de derde set maakte Sneek een 13-9 achterstand goed (13-13), maar moest capituleren toen Sliedrecht er meteen een serie van vijf punten overheen serveerde voor de 18-13 tussenstand. Via 25-20 werd het 3-0.

Bij Sliedrecht waren Jolijn de Haan en Christie Wolt met respectievelijk 14 en 12 punten de meest scorende speelsters, bij Sneek waren dat Anlène van der Meer en Anniek Siebring met 11 en 8 punten. Sliedrecht had een plus van 6 punten op de eigen score en een min van 7 punten op de foutenlast.

Hier lees je het hele verslag op vizieropvolleybal.nl.