24|03

Dames 1 eindigt bovenaan Kampioenspoule

Vanwege de krapte in de speelagenda en wedstrijden die vanwege quarantainemaatregelen verzet zouden moeten worden, is besloten om de resterende wedstrijden in de Kampioenspoule bij de vrouwen niet meer te spelen. Daarmee is de huidige stand de eindstand geworden, wat betekent dat Sliedrecht Sport bovenaan is geëindigd. De eerste wedstrijd van de finaleserie om het landskampioenschap vindt daardoor in De Basis plaats.

Dames 1 eindigt bovenaan Kampioenspoule

Foto: Pim Waslander

In de kampioenspoule van de Eredivisie vrouwen zijn tot nu toe vier van de zes speelrondes afgewerkt. Sliedrecht Sport en Apollo 8 staan respectievelijk eerste en tweede en hebben al een ticket afgedwongen voor de play-off finale (best-of-five) om het landskampioenschap. Voor VC Sneek (nu derde) en Djopzz Regio Zwolle Volleybal (nu vierde) is de derde plaats in de eindklassering nog het hoogst haalbare. Aangezien er door coronabesmettingen bij Sliedrecht Sport en Apollo 8 meerdere wedstrijden niet gespeeld konden en kunnen worden, en de wedstrijdagenda uitstel niet toelaat, is in goed overleg met de vier teams besloten om de kampioenspoule niet volledig uit te spelen. VC Sneek en Djopzz Regio Zwolle Volleybal strijden onderling nog wel voor plek drie, maar Sliedrecht Sport en Apollo 8 komen niet meer in actie en bereiden zich voor op het bekertoernooi en de play-off finale.

Sliedrecht Sport en Apollo 8 spelen vanaf vandaag tot vrijdag 2 april geen wedstrijden. Op 2 april (kwartfinales), 3 april (halve finales) en 5 april (finale) staat het bekertoernooi op het programma. Een week later, op zaterdag 10 april, begint de play-off finale om het landskampioenschap. Sliedrecht start om 16:00 uur thuis. Twee weken later is dat ook het aanvangstijdstip voor de derde wedstrijd.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club