11|12

Dames 1 kraakt Apollo in kraker

Wat de kraker in de Eredivisie had moeten worden, is uitgelopen op een tamelijk eenzijdig Sliedrechts feestje. Apollo werd in een lege De Basis over de knie gelegd: 3-0.

Foto's: Pim Waslander

Behalve een kortstondige voorsprong aan het begin van de tweede set, keken de Bornesen alleen maar tegen een achterstand aan. Het team oogde weinig agressief. Dat had met name te maken met het spel van de Sliedrechtsen, waar veel meer lef aan te pas kwam. Zowel serverend, verdedigend als aanvallend hadden de zeven van Vera Koenen het goed voor elkaar.

Sliedrecht Sport startte met de vertrouwde basis: Jolijn, Emma, Vera, Denise, Carlijn, Christie en Rochelle. Daar zou maar weinig in veranderen gedurende het spel. Tot aan de vier ging het gelijk op in de eerste set, maar toen gaven de blauw-witten gas: 8-5 werd 14-8 en dat werd 18-12, wat Apollo naar de tweede time-out deed grijpen. Het hielp niets. Op 22-16 kwam Eline voor Rochelle en stonden er twee Haantjes in het veld. 25-16 was het resultaat.

Zoals gezegd, namen de Overijsselsen in de tweede set de leiding: 2-5. Daarmee was ook alles gezegd. Sliedrecht speelde veel gedurfder en agressiever. Bij 6-5 was de voorsprong weer terug. Op 19-15 kwam Julia voor Jolijn en met 25-22 werd het eerste wedstrijdpunt gescoord.

Wellicht teleurgesteld door de stand, konden de Apollo’sen in set drie al helemaal geen potten meer breken. Een mooie servicereeks van Carlijn bracht de stand op 10-5. Op 17-9 mocht Julia Jolijn weer komen vervangen en op 20-10 kwam Eline voor Rochelle en Kirsten voor Christie. Uiteindelijk werd binnen 70 minuten de 25-13 bereikt en daarmee 3-0. Een kraker werd het daarmee nooit.