30|04

Dames 1 krijgt vorm voor volgend seizoen

Na enige vertraging door de tussentijdse wissel van hoofdcoach, bouwt de regerend landskampioen, Bekerwinnaar én houder van de Supercup inmiddels hard door aan een stevige selectie voor 2022-2023. Drie aanwinsten kunnen reeds gemeld worden; evenals een kwartet dat doorgaat.

Dames 1 krijgt vorm voor volgend seizoen

Foto’s: Pim Waslander

Tot de blijvers behoren in ieder geval libero Emma Rekar, middenvrouw Pascalle Cnossen en spelverdeler Eline de Haan. Zij krijgen gezelschap van passer-loper Dagmar Mourits die komend seizoen definitief de overstap maakt uit Dames 2, maar daar dit seizoen ook al veelvuldig in meetrainde en -speelde.

Noa Rahangmetan, Lana Lijkendijk en Louise Bijlsma
Nieuwe gezichten in de selectie zijn Noa Rahangmetan, Lana Lijkendijk en Louise Bijlsma. De laatstgenoemde startte met volleybal bij Voleco in Ouderkerk aan den IJssel. De 1,86 metende passer-loper maakte in 2018 de overstap naar VCN, waarmee ze de laatste twee seizoenen in de Eredivisie uitkwam. De bijna negentienjarige studeert Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. “Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging bij Sliedrecht! Het is voor mij een mooie stap om op een hoger en professioneler niveau te gaan volleyballen en mij verder te ontwikkelen als speelster. Ik wil volgend seizoen zoveel mogelijk uit mezelf en het team halen en een zo goed mogelijk seizoen draaien.”

Ook Lana Lijkendijk speelde dit seizoen bij VCN uit Capelle aan den IJssel. Daarvoor maakte de negentienjarige midden een seizoen deel uit van het TalentTeam en daarvoor van US uit Amsterdam. Lijkendijk (1,89 meter) komt uit Den Haag en begon op haar elfde met volleybal bij Kalinko. “Ik kijk erg uit naar mijn tijd bij Sliedrecht. Het is een goede stap in mijn ontwikkeling en ik heb veel zin in het komende seizoen.”

Avontuur
De derde aanwinst van Sliedrecht Sport Dames 1 is de 1,72 metende spelverdeler Noa Rahangmetan. Twintig jaar oud en ‘kind van de club’ VoCASA uit Nijmegen. Ze begon daar bij de C’tjes en speelde twee seizoenen in de Topdivisie, voordat ze in 2020 de overstap maakte naar Flamingo’s/Activia. Daarmee kwam ze de afgelopen twee seizoenen in de Eredivisie uit. “Ik heb er heel veel zin in om in Sliedrecht het avontuur aan te gaan en er samen een mooi seizoen van te maken!”

“Voor alle drie de speelsters geldt dat het stuk voor stuk grote talenten met veel potentie zijn”, licht hoofdcoach Elroy Bezemer toe. “We zijn er trots op dat ze voor ons gekozen hebben om de volgende stap in hun ontwikkeling te zetten. Tezamen met de speelsters die we nu nog op het oog hebben, ontstaat een mooi team voor het komend seizoen, met een mix van talent en ervaring.”

Carlijn Ghijssen-Jans: Sliedrechts meest succesvolle speelster ooit
Vanzelfsprekend betekent het einde van het seizoen ook altijd weer het nemen van afscheid. Dat van de hoofdcoach Vera Koenen en assistent Mark Roper was reeds bekend. Hetzelfde geldt voor het afscheid van de captain en Sliedrechts meest succesvolle speelster ooit: Carlijn Ghijssen-Jans. Ze speelde in 2004-2005 zij al een jaar in de blauw-witte hoofdmacht en keerde in het seizoen 2016-2017 terug. Sinds die tijd wist ze beslag te leggen op vier landskampioenschappen, vier Nationale Bekers en vijf Supercups. En wellicht dat daar nog een landskampioenschap bij komt.

Ghijssen stopt met topvolleybal: “Ik ben blij ben ik mijn Eredivisie tijd bij Sliedrecht Sport heb mogen beginnen en eindigen. Die periodes hebben me veel mooie momenten, herinneringen en vriendschappen gebracht. Sliedrecht zit voor altijd in mijn hart!”

Christie Wolt: tweede huis
Christie Wolt volgt de stap van Carlijn en stop eveneens met (top)volleybal. Ze kwam een jaar na Carlijn spelen bij Sliedrecht en heeft dus één Supercup minder kunnen bijschrijven, maar is met twaalf prijzen tot nu toe zeer gelauwerd. “Sliedrecht bedankt voor alle leuke en leerzame jaren. Ik heb van ieder jaar dat ik deel uit mocht maken van deze prachtige club genoten. Deze hechte vereniging heeft de afgelopen jaren als een tweede thuis gevoeld voor mij.”

Rochelle Wopereis: enorm naar mijn zin
Ook Rochelle Wopereis beëindigt haar topvolleybalcarrière. Zij stapte in 2020-2021 over na het Tsjechische VK Dukla Liberec en speelde daarvoor bij Eurosped. In Sliedrecht mocht ze tot nu toe al drie hoofdprijzen aan haar palmares toevoegen. “Ik heb het echt enorm naar mijn zin gehad. Erg trots dat ik bij Sliedrecht heb mogen spelen en mooie prijzen heb mogen halen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we kunnen afsluiten met het landskampioenschap en de triple.”

Denise de Kant: helaas afscheid
Denise de Kant doet ook een stap terug qua volleybalintensiteit, maar blijft wel, na een wereldreis, uitkomen in de Eredivisie. Zij kwam in het seizoen 2018-2019 mee met Vera Koenen van Spaarnestad en was sinds die tijd betrokken bij acht prijzen. “Ik heb de afgelopen vier jaar met heel veel plezier voor Sliedrecht gespeeld. Ik ben de club, sponsoren, supporters, staf en het team ontzettend dankbaar voor alles wat we mee hebben mogen maken en ben super trots op alle prijzen die we samen hebben binnengesleept. Ik heb heel veel geleerd in al die jaren en heb enorm genoten van alle mooie wedstrijden die we hebben gespeeld. Omdat ik nu afgestudeerd ben en op zoek ga naar een baan, moet ik helaas afscheid nemen van Sliedrecht. Sliedrecht is een ontzettend mooie club en ik ben dankbaar dat ik daar onderdeel van heb mogen uitmaken!”

Jolijn de Haan: volgende uitdaging
Ook niet onverwacht, maar wel heel erg jammer is het vertrek van Jolijn de Haan. Zij begon in Dames 2 van Sliedrecht Sport en speelde sinds 2018-2019 voor Dames 1, met vele prijzen tot gevolg. “Ik heb het afgelopen jaren heel erg naar m’n zin heb gehad bij Sliedrecht. Ontzettend veel geleerd, en als speler vele stappen kunnen maken. Daar ben ik de club enorm dankbaar voor. Ik heb heel veel nieuwe, leuke mensen mogen ontmoeten. Het was daarom een erg moeilijke beslissing om te nemen, maar ik heb wel veel zin in de volgende uitdaging.”

Kirsten Wessels: veel plezier
Tenslotte wordt afscheid genomen van Kirsten Wessels. Na het TalentTeam Papendal, Alterno en Team Eurosped werd ze in 2020-2021 Sliedrecht Sport’er, met drie hoofdprijzen tot gevolg. “Ondanks een blessure en coronatijden, kijk ik met veel plezier terug op mijn twee leuke en leerzame seizoenen bij Sliedrecht!”


Terug naar nieuws overzicht


Business Club