24|04

Dames 1 LANDSKAMPIOEN

U bent uw zenuwen vast niet de baas, dus zal ik maar meteen met de deur in huis vallen (de titel verraadt het wellicht ook al een beetje): Sliedrecht Sport is landskampioen! Onze dames hebben voor de zesde keer de landstitel binnengesleept met een overtuigende 3-0 overwinning op Apollo 8. Het was vanaf het eerste punt duidelijk wie vandaag zou winnen in De Basis. Ontkurk de champagne, hang de vlag uit, doe een vreugdedansje en omhels virtueel uw mede Sliedrecht-supporters.

Dames 1 LANDSKAMPIOEN

Foto's: Peter Verheijen

Mocht u nog scherp zijn, hieronder volgt een nabeschouwing…

Want vandaag was het zover, de verdiende kans voor de Sliedrechtse vrouwen om voor de zesde keer (en de vierde keer op rij) landskampioen van Nederland te worden. Een blauw-wit Sliedrecht-shirt in de finale van de Beker of landelijke competitie leek de afgelopen seizoenen een formaliteit geworden. Maar niks bleek minder waar met het verlies van de kwartfinale van de Nationale Beker. Geen Sliedrecht in de bekerfinale… Reden tot paniek? Zeker niet. Na twee 3-0 overwinningen op de dames uit Borne in de finalereeks om het landskampioenschap is het vertrouwen groot. Dat geven de Baggeraars niet meer weg, toch? 

Beide teams beginnen de wedstrijd met veel energie. Het was duidelijk dat er een landskampioenschap op het spel staat. De eerste set leveren beide partijen veel servicegeweld, het plan is duidelijk: de tegenstander meteen onder druk zetten. De Sliedrechtse meiden doen dit een stuk effectiever: ze weten een stevige voorsprong van vijf punten op te bouwen. Het lijkt een makkelijke eerste set te worden voor de blauw-witten. Apollo 8 recht echter de rug, weet steeds dichterbij te komen met energiek spel en bij 19-17 voelt Sliedrecht coach Vera Koenen zich genoodzaakt om een time-out te nemen. Dat blijkt is een goede zet, diagonaal Emma Bredewoud van Apollo 8 wordt meteen uitgeschakeld met een kill-block. Dat is wat Sliedrecht nodig heeft; ze vergroten hun voorsprong verder door, met name, een effectief aanvallende Christie Wolt. Apollo 8 neemt nog een time-out om het tij te keren, maar zonder resultaat. Sliedrecht wint de set met 25-21. 

Apollo 8 laat aan het begin van de tweede set zien dat ze niet van plan zijn het Sliedrecht makkelijk te maken. Ze beginnen de set met twee overtuigende punten. Al snel heeft Sliedrecht het weer onder controle. De Baggeraarsters weten met 12-9 een gaatje te slaan door een prachtige sprongservice-serie van Jolijn de Haan. Deze voorsprong weten ze een tijd vast te houden, tot spelverdeler Rochelle Wopereis door haar enkel gaat. Sliedrecht moet zich even herpakken na dit incident, waardoor de bezoekers iets dichterbij kruipen. Maar wederom weet Apollo 8 niet echt door te drukken waardoor de set met wederom 25-21 naar Sliedrecht gaat.

De derde set staat symbool voor het gehele wedstrijdbeeld. Sliedrecht heeft continu een lichte voorsprong. Wanneer het toch even spannend wordt, blijken ze nog wat extra’s te hebben wat Apollo 8 niet heeft, waardoor er weer een gaatje wordt geslagen. Ik neem u mee naar de laatste punten. Het staat 23-16. Wopereis is aan service en maakt een ace: 24-16. De service wordt nu wel gestopt maar Apollo 8 weet geen succesvolle aanval te produceren. Fleur Savelkoel laat er daarentegen geen gras over groeien en slaat de bal bij de eerste mogelijkheid binnen de vier. Kampioenen!

Dus, is het feest! Aanschouw de Nederlands kampioen van 2021: Sliedrecht Sport.

Er was tijdens deze finalewedstrijd geen enkel moment sprake van enige twijfel of de Sliedrechtse dames deze wedstrijd zouden winnen. Ze waren simpelweg een maatje te groot voor Apollo 8. Een kroon op het harde werk van speelsters, staf, vrijwilligers en fans van deze prachtige vereniging. Hopelijk mogen we deze krakers aankomend seizoen weer live bewonderen!

Verslag: Niels de Jager

 

Burgemeester Jan de Vries

En via deze link vind je de felicitaties van onze kersverse burgemeester. Erg leuk dat hij, en wethouder Ed Goverde, van tevoren even op bezoek kwam en alvast deze boodschap heeft opgenomen.

 

De kampioenswedstrijd

Hier kun je de wedstrijd nog eens helemaal terugkijken, inclusief prijsuitreiking.

 

Sliedrecht Sport TV

Hier kijk je de nabeschouwing met de interviews met speelsters en staf van de landskampioen 2021 terug.

NOS

Vierde titel op rij voor volleybalsters Sliedrecht
Alleen vroeg in de eerste twee sets stond Apollo heel even voor. In de derde leidde Sliedrecht voortdurend en op het derde matchpoint hielp Fleur Savelkoel haar club aan de zesde landstitel in de clubgeschiedenis.

Via deze link bekijk je de samenvatting en reportage op NOS.nl.

Volleybal.nl

Sliedrecht Sport pakt de vierde titel op rij
Sliedrecht Sport pakte met een foutloze serie de vierde landstitel op rij en de zesde landstitel in totaal. Net zoals de eerste twee duels werd ook de derde wedstrijd met 3-0 gewonnen van Apollo 8.

Lees hier het hele verslag van Coen Kaaij op Volleybal.nl

AD

Volleybalsters Sliedrecht Sport op eenzame hoogte; zesde landstitel in negen jaar tijd
Apollo 8 gooide zaterdag nog één keer alles in de strijd in sporthal De Basis – waar zoals heel het seizoen vanaf januari geen toeschouwers welkom waren – om de serie te verlengen, maar moest zich wederom neerleggen bij de grotere power, blokkeerkracht én kwaliteit van de thuisploeg.

Lees hier het hele verslag van Arco Bomgaars op AD.nl

RTV Oost

Apollo 8 moet landstitel aan oppermachtig Sliedrecht Sport laten
Er stond in het drieluik geen maat op Sliedrecht Sport. Ook in de derde wedstrijd was het spelbeeld hetzelfde en kende Apollo 8, dat onlangs het bekertoernooi won, veel moeite met het aanvalsspel van de gastvrouwen. Nadat de eerste set met 25-21 naar Sliedrecht ging, werd ook de tweede set met dezelfde cijfers binnengesleept: 25-21. Daarna was het verzet van de Bornse dames definitief gebroken en zodoende mocht Sliedrecht Sport zich na de derde set (25-16) wederom tot landskampioen kronen.

Lees hier het hele verslag van Raymond Koning op RTVOost.nl

En hier kijk je de live-registratie van RTV Oost terug.

Nu.nl

Volleybalsters Sliedrecht Sport veroveren vierde landstitel op rij
De ploeg van coach Vera Koenen had weinig te duchten van de club uit het Overijsselse Borne en won de drie sets met 25-21, 25-21 en 25-16.

Het is de zesde landstitel in totaal voor Sliedrecht Sport. De Zuid-Hollandse volleybalsters waren in 2012, 2013, 2017, 2018 en 2019 ook de beste van Nederland.

Lees hier het hele verslag op Nu.nl

 

RTV Rijnmond

Dames Sliedrecht Sport voor de vierde keer in vijf jaar tijd landskampioen
De volleybalsters van Sliedrecht Sport zijn landskampioen. Zaterdagmiddag werd in de eigen sporthal de Basis voor de derde keer op rij gewonnen van Apollo 8, en dat was genoeg in de best-of-5-serie om de landstitel.

De ploeg van coach Vera Koenen kende zaterdag wederom weinig problemen met Apollo 8, dat met 25-21, 25-21 en 25-16 werd verslagen. De vorige twee wedstrijden tegen de ploeg uit Borne had Sliedrecht Sport ook al geen set afgestaan.

Na eerdere titels in 2017, 2018 en 2019 is dit kampioenschap het vierde in vijf jaar tijd voor Sliedrecht Sport. Vorig jaar werd er vanwege de coronacrisis geen kampioen uitgeroepen.

Lees hier het hele verslag en bekijk de reportage van Jan Jaap Pruysen en Edo Pieper op Rijnmond.nl

Vizier op Volleybal

Sliedrecht Sport is landskampioen!
Na de 16-13, een score van Jolijn de Haan, liep de thuisploeg in een paar servebeurten uit naar 21-15. De wedstrijd was daarmee gespeeld, de lichaamstaal verraadde het.

Okay, ‘It ain’t over until the fat lady sings the blues’ maar wat anderen niet hoorden hadden de speelsters van Apollo waarschijnlijk in gedachten wel gehoord. The fat lady die de blues zong. De time out op 21-15 stelde het verlies alleen maar even langer uit, via het laatste punt van Fleur Savelkoel ging de winst en de titel met 25-16 naar Sliedrecht.

En volkomen verdiend, de laatste vier ontmoetingen gingen allemaal met 3-0 naar Sliedrecht. Als je een dozijn sets op rij van dezelfde tegenstander wint hoeft er niet gediscussieerd te worden of het terecht is. Proficiat Sliedrecht met de titel, proficiat Apollo 8 met het zilver!

Lees hier het hele verslag op VizieropVolleybal.nl


Terug naar nieuws overzicht


Business Club