02|02

Dames 1 legt Zwolle over de knie

Het ging niet vanzelf, maar ook de dames van Zwolle moesten hun meerdere erkennen in Sliedrecht. In de hoofdstad van Overijssel werd het 2-3 voor de Alblasserwaardsen.

Dames 1 legt Zwolle over de knie

Het scoreverloop: 18-25, 25-17, 10-25, 26-24, 9-15. Daarmee zijn onze dames op 46 punten gekomen en niet meer in te halen door Eurosped. Ergo… als koploper sluiten we de reguliere competitie af, wat meteen een saldo van vijf punten oplevert bij de start van de play-offs in de Kampioenspoule. Geweldig gedaan! #Trots!

De eerste twee wedstrijden van die poule (23 februari en 2 maart) speelt D1 overigens uit. Pas in de wedstrijd van woensdag 6 maart zijn de meiden weer in eigen huis te bewonderen. Tegen wie we op welke datum spelen is nog niet bekend. Wel staat vast dat naast Sliedrecht en Eurosped, ook VC Sneek, Regio Zwolle, Set-Up ’65 en FAST Flamingo’s zich op gaan maken voor de Kampioenspoule.

Alterno (verliezend finalist van afgelopen seizoen), Apollo 8 (tegenstander van Sliedrecht in de Bekerfinale op 17 februari) en debutant US Amsterdam gaan strijden om wie er gaat degraderen.

Via deze link kun je de samenvatting van het duel bekijken.

De Stentor

Regio Zwolle Volleybal pakt de favoriet een punt af
Een punt hield Regio Zwolle Volleybal over aan de partij tegen Sliedrecht Sport. Verdienstelijk, want de koploper geeft nauwelijks punten prijs. Maar het zal niet genoeg zijn om voor de kampioensgroep afstand te nemen van de vierde plaats.

Aan vechtust geen gebrek bij de formatie van coach Wilfried Groothuis, waarin Ester de Vries en Annelien Alons door blessures ontbraken. In de eerste en derde set kwamen de Zwollenaren er niet aan te pas, het servicegeweld van Sliedrecht Sport was te groot.

Maar in de tweede en vierde set kon Regio Zwolle het evenwicht herstellen met een jong team. In de barrage slaagde de thuisclub er niet meer in om het spannend te houden. Sliedrecht verspeelde pas het vijfde punt in de competitie.

Lees hier het hele verslag op destentor.nl


Terug naar nieuws overzicht


Business Club