26|01

Dames 1 loopt verder uit

Ons D1 heeft de voorsprong op de nummer 2, Eurosped, weer naar vier punten weten te brengen. Eurosped won nipt met 3-2 van Sneek terwijl onze meiden een lastige pot tegen Regio Zwolle tot een goed einde wisten te brengen.

Dames 1 loopt verder uit

Foto’s: Brian Cleton

In De Basis leek set 1 identiek aan set 2, alleen dan gespiegeld. Ons Dames 1 moest duidelijk nog inkomen in de eerste set. Veel fouten en lastige afstemming onderling leidden tot 15-25. In de tweede set lagen de verhoudingen precies omgekeerd: 25-16.

De leukste set was dan ook set 3. Tot aan de big points ging het gelijk op, maar daarna gaf blauw-wit gas en rondde de setstrijd keurig af: 25-21.

Aan het begin van de vierde set leek het er even op dat we op een tie break afstevenden, toen Zwolle een 3-8 voorsprong nam. Onze meiden waren echter inmiddels aardig ingespeeld en trokken het initiatief naar zich toe. Bij de 11 was het weer gelijk en uiteindelijk toonde het scoreboard een prachtige 25-16 victorie.

Een 3-1 overwinning dus en drie punten in de tas. En dat terwijl Eurosped het moeilijk had tegen een opklimmend VC Sneek. Kortom, we lopen weer een puntje uit en zijn op weg naar de eindoverwinning in de reguliere competitie. Lekkerrrrrrrrr!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club