08|02

Dames 1 strandt in kwartfinale Europacup

Conform de verwachting is het de vrouwen van Sliedrecht Sport niet gelukt om een golden set af te dwingen in Turijn. In de kwartfinales van de Challenge Cup werd thuis met 0-3 verloren van Chieri '76. Vanavond, in de uitwedstrijd, toonde de blauw-witten mentaliteit door de tweede set te winnen. Helaas was dat niet voldoende en eindigde de wedstrijd in 3-1 voor de thuisploeg. Het Europacup-avontuur 2022-2023 zit erop. De Italianen nemen het in de halve finale op tegen het Duitse Thüringen.

Dames 1 strandt in kwartfinale Europacup

Verslag: Volleybal.nl / Foto’s: CEV

De volleybalsters van Sliedrecht Sport zijn woensdagavond door Reale Mutua Fenera Chieri ‘76 uitgeschakeld in de kwartfinale van de Challenge Cup. De Italiaanse ploeg won de return in Turijn met 3-1: 25-15, 22-25, 25-21 en 25-15.

De eerste ontmoeting tussen beide teams in Sliedrecht werd vorige week met 0-3 gewonnen door Reale Mutua Fenera Chieri ‘76. Daardoor had de Italiaanse ploeg vanavond nog maar twee sets nodig voor een plek in de volgende ronde van de Challenge Cup. In de eerste set kon Sliedrecht te weinig weerstand bieden en met 25-15 was de thuisploeg nog maar één set verwijderd van de halve finale.

De tweede set, die alles of niets betekende voor Sliedrecht, was een ander verhaal. De equipe van Elroy Bezemer kwam beter in hun spel en wist al snel een klein gaatje van twee punten te slaan. De voorsprong werd verder uitgebouwd naar 12-17, maar richting de slotfase kwam Chieri ‘76 weer op gelijke hoogte: 22-22. De twee daaropvolgende punten gingen echter naar Sliedrecht en daarmee kreeg de ploeg twee kansen om de set binnen te slepen, iets wat in het thuisduel niet gelukt was. Met een blokkeringspunt van Jolijn de Haan werd de eerste direct verzilverd: 22-25.

Sliedrecht hield hun sterke spel vast en kon ook goed meekomen in de derde set, maar in de slotfase raakte de ploeg de aansluiting kwijt. Met 25-21 claimde Chieri ‘76 een plek in de halve finale. In de vierde set was het verzet van de Nederlandse volleybalsters gebroken en met 25-15 maakte de thuisploeg een einde aan het duel. In de halve finale treft de Italiaanse ploeg VfB Suhl Thüringen uit Duitsland.

Uitslag
Chieri ‘76 – Sliedrecht Sport 3-1 (25-15, 22-25, 25-21, 25-15)


Terug naar nieuws overzicht


Business Club