07|01

Dames 1 verliest weer van VC Zwolle

Ook in de eigen De Basis is het niet gelukt om van Zwolle te winnen. In december ging de uitwedstrijd al met 3-0 verloren, nu werd er één setje meer gepakt, maar leverde het wederom geen wedstrijdpunten op.

Verslag: Vizier op volleybal. Foto: Pim Waslander

VC Zwolle sloot de competitie in 2022 met een 3-0 thuiszege op Sliedrecht Sport af en begon 2023 met een 1-3 zege tegen hetzelfde Sliedrecht Sport. Dan ben je in twee wedstrijden wel zo ongeveer tot de Angstgegner van de landskampioen verworden. Maar op die zege van gisteravond was niets af te dingen, Zwolle was in de eerste twee sets in de finale gewoon effectiever, verloor de derde set ruim, maar revancheerde zich daarvoor in de vierde. Setstanden 20-25, 26-28, 25-18 en 17-25.

Na vele foutserves en aanvallende fouten kwam de stand in de eerste set op 9-3 voor Sliedrecht, Zwolle had bij 7-3 de eerste time out genomen. Na de 12-5 maakte de eerste inhaalactie een 12-9 tussenstand, Sliedrecht had een scorend antwoord op de serie van Zwolle ((15-9) waarna Lara Hendricks en Nynke Hofstede opnieuw de stand naar drie punten verschil terugbrachten bij 15-12. Lara Hendricks blokkeerde VC Zwolle bij 17-17 naast Sliedrecht, Julia Joosten en een Zwolse foutserve gaven de thuisploeg twee keer een puntje voor op de side out tot 19-18, daarna sloeg Zwolle toe. Eerst naar 19-21 en vervolgens naar 20-25, waarbij Sliedrecht Sport met aanvallende fouten een stevig handje hielp voor de eindstand.

De tweede set was spannend. Nu kwam Zwolle vlot voor (2-7), Jolijn de Haan den Iris Vos repareerden de schade (10-10). Ook de 11-13 werd weer ongedaan gemaakt (13-13), waarna het tot op de drempel van de bigpoints bij 20-21 gelijk opging, met voor beide teams regelmatig een puntje voor door een breakpoint op eigen serve. Sliedrecht Sport kwam op 23-21, met een ace via de netband scoorde Nynke Hofstede de 23-24. Zwolle kon het setpoint op 25-24 (score Julia Joosten) ongedaan maken, Sliedrecht deed hetzelfde bij 25-26 van Lara Hendricks door opnieuw Julia Joosten. De foutserve en de doortikbal van Sanne Konijnenberg beslisten de set met 26-28.

Sliedrecht bleef via een 25-18 zege in de derde set in de wedstrijd. Blokpunten en dankjewel scores maakten 6-1 en via 13-8 en 17-10 pakte de thuisploeg na 21-12 de dikke winst met 25-18. Daarmee leek de strijd weer open en hield de thuisploeg de hoop levend dat ze middels een vijfsetter de eerste punten van het nieuwe jaar in De Basis konden houden.

Die vlieger ging echter niet op, nadat Sliedrecht de 2-4 achterstand in een 6-4 voorsprong had veranderd ging het initiatief na 10-11 naar de gasten. De ploeg van Eric Meijer liep uit naar 10-16 en speelde vanaf toen een gewonnen wedstrijd. Via 12-20 en 16-23 bleven ze knap aan de leiding en namen met 17-25 de volle buit mee naar Zwolle.

Jolijn de haan en Julia Joosten waren bij Sliedrecht Sport met 17 en 13 punten de vaakst scorende speelsters, bij Zwolle waren dat Nicole van de Vosse en Nynke Hofstede met 14 en 13 punten. Zwolle had een 58 om 62 voordeel met de eigen score, daarnaast was hun foutenlast een stuk of acht punten lager.

Hier lees je het hele artikel op vizieropvolleybal.nl.