24|04

Dames 1 wint eerste halve finale overtuigend

In de Sneker Sporthal hebben de Sliedrechtse vrouwen de volle buit weten binnen te halen. Tegen VC Sneek werd het terecht 0-3. Ondanks aardig wat foutjes in de tweede set, waren de blauw-witten overall serverend sterker. Op de druk die daarmee gegenereerd werd, hadden de Friezinnen doorgaans geen goed antwoord. In de terugwedstrijd in De Basis op 30 april, hebben we aan twee sets genoeg om op dinsdag 3 mei aan de finalereeks om het landskampioenschap te gaan beginnen. Ook thuis en hoogstwaarschijnlijk tegen Apollo 8, dat uit bij Zwolle ook met 0-3 won.

Verslag van Volleybal.nl
VC Sneek begon de eerste set van de andere halve finale met drie punten voorsprong, maar op de service van Jolijn de Haan scoorde Sliedrecht Sport zeven punten op rij. De ploeg gaf het daarna niet meer weg en won de eerste set met 25-21. In de tweede set ging het tot de 24-24 gelijk op, waarna Sliedrecht twee punten op rij scoorde en zo een 2-0 voorsprong in sets nam. De ploeg maakte het sterk af in de derde set (25-18).

Lees hier het hele verslag op Volleybal.nl, waar je ook de wedstrijd in z’n geheel kunt terugzien.

Verslag van Vizier op Volleybal
VC Sneek was vs. Sliedrecht Sport uiteraard belust op revanche nadat ze in dit seizoen reeds drie keer met (minimaal) verschil hadden verloren. En ze begonnen goed, kwamen met 3-0 voor en na 4-5 herstelden ze het verschil van drie punten bij 8-5. Jolijn de Haan serveerde Sliedrecht naar 8-12, waarna de gasten hun voorsprong tot 15-20 uitbouwden. Sneek kwam terug naar 20-21, miste echter de gelijkmaker en verloor met 21-25.

In de tweede set wisselden de teams met enige regelmaat aan de leiding. De 2-4 werd 6-4 en op de gelijke tussenstanden 13-13, 15-15 en 16-16 scoorden ze om beurten de breakpoints voor de 13-14, 16-15 en 16-17. Waarna het tot 24-24 weer gelijk op ging. Sliedrecht scoorde op 24-25 weer een breakpoint en won met 24-26.

In de derde set had VC Sneek tot 15-12 het initiatief en kans op een vierde set. Echter met drie series van vier punten (15-16, 16-20, 17-24) had Sliedrecht het beste slotakkoord, waarna ze met 18-25 en dus 0-3 wonnen.

Jolijn de Haan werd met 19 punten topscorer. Anlène van der Meer maakte de meeste punten (13) voor VC Sneek. Sliedrecht had op de eigen score 19 punten voordeel. Een +5 voor aces, een +6 voor blokpunten en een +8 voor aanvallende punten.

Lees hier het hele verslag op Vizieropvolleybal.nl.

En hoe zag de wedstrijd vanuit de opponent eruit? Hier lees je het verslag dat VC Sneek heeft opgesteld.