19|01

Dames 1 wint weer van Apollo

Wederom met de hakken over de sloot, maar de tweede overwinning op Apollo 8 binnen een week is daar. Het werd 2-3 in Borne.

Dames 1 wint weer van Apollo

Foto: Pim Waslander

Gelukkig werd het patroon van de onderlinge ontmoetingen dit seizoen, niet doorgezet. Sliedrecht Sport trof Apollo 8 namelijk al drie keer eerder en steeds kwamen de Overijsselsen een setje dichterbij. In de Supercup wonnen we met 3-0; de thuiswedstrijd in de competitie werd 3-1 voor ons en de halve finale beker viel met 3-2 onze kant op.

Volgens de regels der wiskundige reeksen had het nu dan 3-2 voor Apollo moeten worden. Dat werd het niet, maar in de eerste fase van de wedstrijd leek het nog veel erger te gaan worden. Ging de eerste set nog met 25-21 verloren, in de tweede doorloop wisten we slechts 14 punten te scoren en leidde Apollo 8 met 2-0.

Gelukkig rechtten de dames daarna de rug en lieten ook in De Veste in Borne zien wie er De Basis. In de derde set was dat nog vrij spannend met 21-25, maar allengs ging dat beter en zakte de moed de dames uit Borne in de schoenen. Met goed spel werden de Overijsselsen, met oud-Sliedrecht Sport libero Florien Reesink in de gelederen, overklast: 19-25 en 7-15. Niet de volle buit, maar wel mooi een kwartet als het gaat om overwinningen op Apollo 8, dit seizoen. Laten we dat volhouden tot aan een half dozijn, want ongetwijfeld gaan we het team van hoofdtrainers Bart en Thijs Oosting ook twee keer in de play-offs tegenkomen.

Op naar aanstaande zaterdag als we in eigen huis vanaf 20:00 uur het team van Regio Zwolle ontvangen; ná de wedstrijd van Dames 2 in de Topdivisie tegen US Amsterdam.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club