12|01

Dames 1 zet Sneek opzij

Het was zo'n wedstrijd die makkelijk leek te worden, dat niet was, maar toch weer wel. Hoe dan ook, de punten blijven in Sliedrecht... Sliedrecht Sport tegen VC Sneek: 3-1

Foto’s: Pim Waslander

De Sliedrechtse dames begonnen vol gas en al snel prijkte er een comfortabele voorsprong op het scorebord. Een gemakkelijke wedstrijd lag in het verschiet. Gelukkig dachten de Sneeksen daar anders over en trokken ze de stand gelijk naar 8-8. Daarna ontspon zich een spannende set die met 29-31 in het Friese voordeel eindigde. Toch geen makkie dus…

Met een aardig omgegooid team liet Vera de Sliedrechtse formatie aan de tweede set beginnen. Daarna ging het eigenlijk crescendo tot en met set 4: 25-16, 25-18 en 25-17. Sneek, de nummer 3 in de Eredivisie, kwam er gewoonweg niet meer aan te pas, geholpen door een forse eigen foutenlast.

Sneeker Nieuwsblad

Stunt bij koploper zit er niet in voor VC Sneek
“De start van de nummer 3 van de ranglijst uit Sneek was nog hoopvol. Want na een bloedstollend spannende strijd met de regerend kampioen en bekerhouder sleepte de formatie van Paul Oosterhof de eerste set uit het vuur. Het werd 29-31 voor VC Sneek.”

“Het moet mogelijk een wake-up call zijn geweest voor de fiere leider in de competitie, want Sneek kwam in de volgende sets niet meer boven de 20 punten. Met 25-16 en 25-18 boog Sliedrecht Sport de achterstand om in een 2-1 voorsprong.”

Lees hier het hele verslag op sneekernieuwsblad.nl

Leeuwarder Courant

VC Sneek kwam er niet aan te pas tegen favoriet: ‘Bij Sliedrecht is het direct een punt’
“Dat zijn ploeg tegen Sliedrecht niet top presteerde, ligt volgens Oosterhof ook aan de kwaliteit van de tegenstander. ,,Bij andere ploegen hou je een balletje net wel tegen, bij Sliedrecht is het direct een punt. Er is geen man overboord, we leren hier allemaal weer van en ik heb er vertrouwen in dat het over een paar weken beter gaat.’’

Lees hier het hele verslag van René Smid op lc.nl.

En via deze link bekijk je de photostream van Ruud Motagne op Volleyinfo.nl.