19|01

Dames 2 flikt ‘t ‘m in de Beker

Vanavond voltrok zich een heerlijke stunt in de Nationale Beker. Ons Dames 2 uit de Topdivisie versloeg thuisclub en eredivisionist Voltena Dames 1. In een spannend duel werd het 2-3.

Dames 2 flikt ‘t ‘m in de Beker

Foto's: Pim Waslander

Daar leek het overigens de eerste twee sets niet op. Dames 2, voor de gelegenheid aangevuld met twee talenten uit Dames 3: Mariska Koster en Pamela Domselaar, liep steeds achter de feiten aan. Ondanks dat in de tweede doorloop bij 21-20 aangehaakt leek te gaan worden, werden beide sets prooien voor de Voltena-ladies: twee keer 25-21.

In de derde set zaten de Sliedrechtsen er echter bovenop. Iedereen leek net iets scherper te zijn aan de bal en de blokkering kwam meer en meer op orde. Dit terwijl aan de andere zijde de aandacht juist wat verslapte. Binnen mum van tijd stond het 0-4 en die voorsprong liep alleen maar verder op. Via 10-15 en 13-20 eindigde de set in 16-25.

In set 4 namen de Eredivisie-speelsters van Voltena weer het voortouw. Typisch zo’n wedstrijd waarin het na een setje concentratieverlies 3-1 wordt, denk je dan als toeschouwer. Maar Sliedrecht knokte zich terug. Bij 16 werd het gelijk, waarna we een gaatje sloegen (16-19), dat de Werkendamsen snel weer wisten te dichten (20-20). Ze kwamen zelfs op voorsprong (22-21), maar de daaropvolgende servicebeurt van Dagmar kwamen ze niet te boven 22-25 en 2-2.

De vijfde set was nagelbijtend spannend, zou je dan willen zeggen. Maar dat was eigenlijk niet eens het geval. Spannend was het zeker, maar na 6-6 nam Dames 2 ‘the lead’ en liet ‘m niet meer gaan. 6-8 werd 7-14, wat een karrenvracht aan matchpoints opleverde. Het thuisteam poetste er nog een drietal weg, maar op 10-15 was de overwinning van Zuid-Holland op Noord-Brabant daar: 2-3.

Sliedrecht Sport Dames 2 door naar de 1/8e finales… en dat is knap!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club