25|05

Dames 2 gaat ongewijzigd Superdivisie in

Dames 2 heeft als eerste van de vier topteams van Sliedrecht Sport de selectie gereed voor het nieuwe seizoen. Dat is overigens niet zo verbazingwekkend, aangezien er geen veranderingen zijn te melden ten opzichte van het team waarmee vorig seizoen de vijfde plaats in de Topdivisie B werd gepakt. Wel nieuw is het strijdtoneel: de Superdivisie; de nieuwe, op één-na-hoogste zaalvolleybal competitie van Nederland.

Dames 2 gaat ongewijzigd Superdivisie in

Foto: Peter Verheijen

Het team is nog wel op één plek gewijzigd ten opzichte van het team dat in seizoen 2023-2024 aan de start verscheen, aangezien Pascalle Cnossen halverwege is overgestapt uit Dames 3. Daar deed zij wedstrijdritme op nadat ze door een blessure niet meer in Dames 1 mee kon spelen. Pascalle krijgt ook in het komende seizoen op het midden gezelschap van Iris Koek en Solfee Postma; die tevens aanvoerder is.

Twaalf speelsters
Verder dus alleen maar bekende gezichten met als passer-lopers Femke Zegwaard, Julia Joosten en Rudie Döpp. Op de dia staan Eline de Haan en Carlijn Berendsen. De spelverdeling is in de vertrouwde handen van Famke van Rekom en Britt van Herwaarden. Marit van der Sluijs speelt op de liberopositie. Hopelijk kan Mika Pierik in de loop van het seizoen ook weer aanhaken, na het herstel van haar blessure. Zij zal dan ook weer als libero worden toegevoegd.

Stabiel in Superdivisie
Hoofdcoach Daniel van Helden is blij met de continuïteit in zijn team. “Hiermee kunnen we voortborduren op de goede tweede seizoenshelft van afgelopen seizoen. We zetten het proces voort van zowel individuele als teamontwikkeling om daarmee een stabiele ploeg in de Superdivisie te worden en te blijven én speelsters af te kunnen leveren voor Dames 1. Door het team niet te groot te maken, creëren we ruimte om talentvolle speelsters uit Dames 3 mee te laten draaien. Bovenal heb ik er erg veel zin in om met ons team in de nieuwe divisie aan de slag te gaan.”

Daniel wordt ondersteunt door Arie van Wolferen als trainer en Tom Baas als data-analist.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club