03|05

Dames 2 gereed voor Topdivisie 2022-2023

Van de vier Sliedrechtse topteams is Dames 2 als eerste compleet voor het nieuwe seizoen. De selectie wordt aangevuld met vier nieuwe gezichten, waarvan er één overigens wel een erg bekende is.

Dames 2 gereed voor Topdivisie 2022-2023

Foto: Jeroen de Bruin

In 2022-2023 maakt passer-loper Pamela Domselaar (39) namelijk weer deel uit van Dames 2. Zij speelde reeds zeven seizoenen in het Sliedrechtse Dames 1 en maakte deel uit van het legendarische Sliedrechtse team dat in het seizoen 2011-2012 voor het eerst landskampioen werd. Na een pauze pakte ze halverwege het seizoen 2019-2020 weer de draad op in Dames 3, met nu dus een ‘promotie’ naar Dames 2.

Britt van Herwaarden, Sjakkie Donkers en Rianne Hulst
Andere nieuwkomers zijn spelverdeler Britt van Herwaarden (17), die overkomt van Topdivisionist Dames 2 van VC Zwolle, en diagonaal Sjakkie Donkers (17), die met Dames 1 van Donki Sjot in de Tweede Divisie speelt. Ook nieuw in het team is Rianne Hulst (17). De passer-loper speelt nu met Thor uit Bergambacht 2 in de Topdivisie en is zus van Daphne Hulst, die al in het blauw-witte Dames 2 speelt.

Zij vormen de aanvullingen op de bekende namen van dit seizoen: Famke van Rekom (spelverdeler), Carlijn Berendsen (diagonaal), Senna van de Berg en Femke Zegwaard (passer-lopers), Ellemijn Stevens, Daphne Hulst en Solfee Postma (middens) en libero Mika Pierik.

Hoofdcoach Elroy Bezemer: “Het is echt een heel goed team geworden, met een goede mix van veel talent en hele belangrijke vaste waarden. Gezamenlijk gaan we wederom een mooi seizoen beleven.”

Afscheid
Dagmar Mourits heeft de stap gemaakt naar Dames 1, terwijl Anke van As vanwege blessureleed een stapje terug doet naar Dames 3. Ook Alaska Zwaanswijk verlaat het Sliedrechtse Topdivisieteam. Haar toekomst is onbekend.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club