25|11

Dames 3… deel 4

In de vorige 3 episodes is verslag gedaan van de rommelige rentree, de (onverwachte) successen en de stevige dip van onze jonge talenten. De grootste tegenslag kwam uit de ziekenboeg. Onze Anouk lijkt voor langere tijd uitgeschakeld te zijn met een zeer pijnlijke botkneuzing. In deel 4 gaan we zien of de meiden deze tegenslagen kunnen pareren, waarbij wel moet worden aangetekend dat achtereenvolgens de nummers 2, 5 en 1 van de ranglijst op het programma stonden.

Om te beginnen met de uitwedstrijd op 10 november tegen Volley Meerkerk, een ervaren team met gelouterde divisiespeelsters. Ten opzichte van onze vorige wedstrijd begonnen we in ieder geval met enthousiasme aan de wedstrijd, waarbij we de hele 1e set op een lichte achterstand stonden van een punt of 4/5. Aan het eind van de set wisten we er toch nog een schepje bovenop te doen en kwamen we via 23-22 terug in de set. Helaas konden we niet doordrukken en ging de set via een 25-22 verloren. Ook in de 2e set trok Meerkerk als snel een klein gaatje, dat door ons niet meer gedicht kon worden. Vanaf een 9-6 achterstand wisten we geen vuist meer te maken en liep de tegenstander eenvoudig naar een 25-14. De 3e en 4e set verliepen op identieke wijze; een snelle grote achterstand (resp. 8-1 en 7-1) werd eenvoudig uitgespeeld en met nog 2 keer 25-14 een kansloze missie voor onze meiden.

De 2e wedstrijd in dit drieluik was tegen de laagst geklasseerde van de 3. Dit was voor ons de wedstrijd om het goede gevoel van het begin van de competitie terug te krijgen. Ondanks het late tijdstip schoten de meiden uit de startblokken. Via 6-1 en 9-2 leek er geen vuiltje aan de lucht. In de middenfase lieten we VC Volt echter volledig terug in de set komen en vanaf 21-21 lukte er niets meer; 21-25. Dat was een zware tegenvaller. Toch lieten we het hoofd niet hangen en ontstond er tot 14-13 een spannende strijd. Met een serveerserie van eerst Isa en daarna Fleur werd een gat getrokken naar 23-14. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en met een 25-20 was het weer gelijk.

In set 3 ontstond aanvankelijk een gelijk opgaande strijd tot 13-13, daarna wisten de dames van VC Volt een gaatje te slaan, dat langzaam werd uitgebouwd naar 19-25. Toch was opgeven geen optie deze wedstrijd, daar waar in de afgelopen reeks wedstrijden het enthousiasme langzaam uit de ploeg verdween, konden we het nu, ondanks de achterstand, toch opbrengen om te blijven knokken.

De 4e set ging weer lang gelijk op. Op 12-11 wist de inmiddels in het veld gekomen Sabine met haar service een gaatje van 4 punten te creëren. Met sterk side-out spel werd deze set met 25-20 binnengehaald.

Aangezien alle 4 de sets aan dezelfde kant werden gewonnen, werd aanvoerster Dorijn door de meiden met een gerichte opdracht naar de toss gestuurd; eindigen aan de winnende kant! Waar de eerste punten nog gelijk op gingen, waren het al snel de jonkies die het voortouw namen. Na een 8-5 wissel, mocht Marit op serve haal geluk beproeven. Met een mooie serie werd de voorsprong naar 11-5 uitgebreid, waarna Serena de wedstrijd via 15-9 mocht binnenslepen: 3-2!

Tot slot volgde op 24 november de wedstrijd tegen koploper ODI. ODI had in de eerste 7 wedstrijden nog maar 4 setjes verspeeld, dus op voorhand dichtten we onszelf niet heel veel kansen toe. Wel was het zaak om het goede gevoel van de vorige week een goed vervolg te geven.

Duidelijk onder de indruk van het aanvallende geweld en de huizenhoge blokkering keken we al snel tegen een stevige achterstand aan en na een 8-1 en 13-6 achterstand waren de time-outs reeds opgebruikt. Toch kwam op dat moment het besef dat we alleen met een alles of niets spelletje, met een combinatie van plezier en agressie, het de tegenstander nog een beetje moeilijk zouden kunnen maken. Met messcherpe services en sterk verdedigingswerk kwamen we terug in de set. Puntje voor puntje slopen we dichterbij en pas bij 27-27 moesten we capituleren. Misschien door het feit dat we geen setpoint hadden gehad, was de teleurstelling niet heel groot en overheerste de trots over de getoonde vechtlust. In ieder geval vond Serena het toch maar weer eens tijd om haar sprongservice te oefenen, wat resulteerde in een 0-7 voorsprong! Deze voorsprong wisten we (mede door een op dat moment erbarmelijk slechte serveerserie van de tegenstander) tot 11-18 te behouden. Even kwam ODI nog dichtbij (16-18), maar een paar aces van Fleur en Ayesta trokken de stand gelijk (18-25).

De 3e set was wederom een zeer sterke van onze kant. De servedruk lag nog altijd zeer hoog, maar inmiddels wisten we ook het hoge blok goed te omzeilen. Een serveerserie van Fleur trok een gat van 5-9 naar 5-14, een voorsprong die we op volwassen wijze wisten uit te spelen, 20-25 en een 1-2 voorsprong. De 4e set gaf in de beginfase een gelijk opgaand beeld, alhoewel wel duidelijk werd dat ODI zich met name op service goed herpakte. Aan het begin van de set ontstond er een klein gaatje en bij 10-7 bleek de pijp bij ons leeg en was de set voor ODI, 25-16. Helaas kwamen we in de 5e set op een snelle achterstand, 5-1. Jeanine wist het gaatje nog ietsje te dichten, maar vanaf 6-4 was het gedaan en liep ODI snel weg naar 15-6 en een 3-2 overwinning. De koploper ging door het oog van de naald en wij konden met opgeheven hoofd en weer met zelfvertrouwen richting het aanstaande bekerweekend (dat wordt weer puzzelen!).