14|10

Dames 3 houdt de lijn vast

Na de succesvolle rentree in de 3e divisie stond eerst op 5 oktober de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma, gevolgd door een uitwedstrijd in het warme Libanon...

Tegenstander was de nieuwe combinatie tussen Hands-Up uit Berlicum en VVC uit Vught. Na het maken van de nieuwe teamfoto, schoten de dames uit de startblokken en in no-time stond er een 25-15 op het bord! In de 2e set viel onze servicedruk echter enigszins weg en kwam de tegenstander beter in de wedstrijd. De set ging gelijk op, maar aan het eind wist het jeugdige team het hoofd koel te houden en de set met 25-23 binnen te slepen. De tendens zette zich echter voort in de 3e set en in mum van tijd keken we tegen een gapend gat aan. Time-outs en wissels, alles werd ingezet, maar na een korte opleving moesten we toch de set aan Hands-Up/VVC laten, 19-25. Ook de 4e set startten we niet goed en halverwege was er dan ook een ruime marge voor de tegenstander. Gelukkig bracht een goede serveerserie van Ayesta, met 2 demotiverende ballen via de netband, ons terug in de set. Vanaf 20-20 stonden de neuzen weer de juiste kant op en via een 25-21 werd de wedstrijd met 3-1 gewonnen.

Een week later moesten we op zaterdagavond om 20.00 uur aantreden tegen RVC/Libanon ’50. Dit team had haar 1e drie wedstrijden met 3-1 gewonnen, dus op voorhand een serieuze krachtmeting. Op een zwoele nazomeravond werd het in een zeer warme hal een waar spektakel. Net als in de 1e twee wedstrijden van het seizoen, schoten de meiden weer uit de startblokken. Een riante voorsprong was het gevolg. Een voorsprong die tot het eind van de set werd behouden, echter wilde het 25e punt maar niet vallen. Sterker nog: op 25-24 was het setpoint voor Libanon. Gelukkig behielden we op volwassen wijze de kalmte en wisten we de set op miraculeuze wijze toch binnen te slepen, 25-27. De wedstrijd bleef heen en weer golven en na een degelijke 2e set (21-25), lukte het in de 3e set niet meer. Ook de nodige wissels brachten niet de ommekeer en een duidelijke 25-17 was het gevolg. In de 4e set herpakten we onszelf en met een puike 17-25 was de 3e overwinning op rij een feit. Volgende week mag de jeugd bekeren, maar vrijdag 26 oktober zijn we weer present in de Basis: om 19:15 uur spelen we dan tegen De Burgst dames 1.