29|09

Dames 3 v2.0 en de wastas deel II

Na een turbulente zomer, waarin dames 3 na twee keer net niet, toch promoveerde naar de 3e divisie, waarin ze door promoties naar dames 2 en een aantal stoppers werden gereduceerd tot vijf speelsters, staan er inmiddels toch elf speelsters op de shortlist van de trainer!

‘Oud’-gedienden Dorijn, Lisa, Isa, Serena en Fleur werden al snel versterkt met de zusjes Joëlle en Melissa Duijndam die de verhuizing van Dordt naar Sliedrecht gelijk goed aanpakten. Melissa krijgt samen met Anouk de Jong een dubbelrol vanuit meisjes A. Op de eerste training na de vakantie stond Ayesta Heijden binnen de lijnen. Ayesta zorgde bijna voor de snelste transfer van het seizoen, want binnen 3 dagen heeft zij de overstap gemaakt vanuit de jeugd van Next Volley.

De 10e speelster op de lijst, kwam een weekje later na een buitenlands avontuur en een korte stage bij dames 4: Fabienne Struijs. Tot slot komt de snelste transfer (2 dagen) van het seizoen op naam van Jeanine de Jong, na een jaartje afwezigheid weer thuis.

Na een sterke voorbereiding, waarbij er iedere week meer speelsters aan de selectie werden toegevoegd, stond zaterdag dan de eerste competitiewedstrijd op het programma. Ruim op tijd vertrokken richting Bergschenhoek kwamen alle speelsters binnengedruppeld. Files door een afgesloten Brienenoordbrug zorgden voor diverse vertragingen, ook in de wedstrijden. Gelukkig waren we mooi op tijd en tijdens de voorbespreking gingen de gedachten even terug naar vorig seizoen; DEWASTAS. Moeders en boyfriend teruggestuurd richting Sliedrecht, de hulptroepen in Sliedrecht ingeschakeld, maar oh oh die Brienenoord. Een race tegen de klok, shirtjes met tape, lege telefoons, maar vlak voor de line-up en de verplichte handjes was daar James met de wastas.

Het ijs was in ieder geval gelijk gebroken voor het jeugdige team, met 8 jeugdspeelsters in de gelederen. Volley 2B werd met uitstekend serveerwerk onder druk gezet, terwijl we zelf passend zeer sterk bleven spelen. In een gelijk opgaande wedstrijd wisten we de zogenaamde big points in ons voordeel te beslissen, met een fraaie 0-4 (22-25, 25-27, 21-25 en 18-25) tot gevolg. Aanstaande vrijdag spelen we onze 1e thuiswedstrijd om 19.15 uur in de Basis.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club